Peter Seniormester
10. august 2020 - 17:53 Der er 1 kommentar og
6 løsninger

CD brænder

Hej
Hvis jeg køber et CDrom/brænder, er det så ligemeget hvilken en, hvis den både skal kunne køre Win 7 Xp of Win 10
220661 Ekspert
10. august 2020 - 18:05 #1
Du kan formodentligt ikke købe en ren cd brænder. Det er i dag dvd drev man køber. Styresystemerne registrerer drevet uden problemer. Du skal dog være obs på om det skal være  sata eller ide tilslutning hvis det er et internt drev i en stationær pc.
ErikHg Ekspert
10. august 2020 - 19:47 #2
Også BD-brændere (Blu-Ray) skal her nævnes synes jeg.
Med en DB-brænder er der også mulighed for at brænde BD´er.
En sådan brænder kan bruges til CD, DVD og BD. Har selv to sådanne i min hjemmebyggede stationære pc. Priserne er absolut overkommelige :-) 

https://www.proshop.dk/Optiske-Drev-DVD-BR-Floppy?pre=0&f~optical-drives_drevtype=bluray-bdrw-braender~bluray-rom-laeser

linket viser et udvalg. Du skal bemærke, at der ud for nogle produkter står "læser", disse kan IKKE brænde - der skal stå "brænder"

Linket er kun et eksempel - der findes masser af forhandlere, der sælger disse optiske drev, som de rettelig hedder.
220661 Ekspert
10. august 2020 - 20:14 #3
Man kan også købe brænder som et eksternt drev der monteres over usb port.
https://www.pricerunner.dk/sp/extern-dvd-br%C3%A6nder.html
hjolsen Ekspert
10. august 2020 - 20:56 #4
#2 og #3  ..virker det til XP ?  -;)  - gætter på der er en grund til at XP er med i listen over OS !
220661 Ekspert
10. august 2020 - 21:38 #5
#4  Der var også  brænder drev under xp så jeg kan ikke se hvorfor det ikke skulle virke. Så på et ekstrnt drev over USB hvor xp var det ældste system der var understøttet
ErikHg Ekspert
10. august 2020 - 21:51 #6
Jeg kan ikke forestille mig at der vil være problemer med hverken XP, Vista, /, 8/8.1 eller Windows 10. Jeg anvendte selv Windows 7 fra dets fremkomst i 2009 og indtil oktober 2019. Der havde allerede BD-brænder i maskinen og da Win 10 blev installeret fungerer det lige så godt.
Bemærk som der står i #1 omkring SATA og IDE tilslutning ved internt DREV. Jeg er 100 % sikker på at man i dag ikke kan købe et nyt drev med IDE tilslutning, og da du skriver XP, så kunne jeg forestille mig at bundekortet kan give problemer hvis der er tale om IDE. I november 2006 hvor XP´s afløser Windows Vista kom frem, blev så godt som alle nye pc´er solgt med Vista. Så det er tæt på 15 år siden at XP udgik som pre-installeret i nye maskiner. Alle opdateringer til XP ophørte 8. april 2014.
Peter Seniormester
17. august 2020 - 18:09 #7
10000 tak for jeres hjælp, det har været meget nyttigt, nu kommer problemet så hvem der skal have løsningen
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Her er Danmarks bedste it-virksomhed: SAP-huset KPS Consulting vinder Computerworld Top 100 2020
Computerworld Top 100: KPS Consulting vinder Computerworlds Top 100-kåring i 2020. Det sker efter en årrække med galoperende vækst og ekspansion, der i de seneste år er kulmineret med kæmpe aftaler hos Coop og Elgiganten. Rejsen begyndte tilbage i 2014 med et milliardprojekt hos Salling Group. Få hele historien om det succesfulde tysk-danske SAP-hus her.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gearer du Cloud og IoT for at accelerere din digitale transformationsstrategi
Print er fortsat en værdifuld og integreret forretningsfunktion, men organisationer har svært ved at se sammenhængen mellem print og de bredere strategiske it-initiativer, såsom it-outsourcing, cloud migration og digital transformation. IoT får også stadig mere opmærksomhed og dataanalyse af allestedsnærværende implementering af IoT-teknologi, får betydelig opmærksomhed og traction. På verdensplan har 61% af de adspurgte virksomheder implementeret IoT projekter, mens yderligere 27% har planer om at implementere det indenfor de næste 12 måneder. Lige så vigtigt er det at hele 85% af alle IoT beslutningstagere i organisationerne har et budget allokeret til IoT projekter. Dette whitepaper bruger data fra en nylig undersøgelse fra IDC, som undersøger hvordan virksomheder prioriterer strategiske it-investeringer, som driver den digitale transformation og kigger mere specifikt på hvordan disse investeringer kan mappes til langsigtede krav omkring brugen af papir og print.