HrJensen12 Juniormester
09. september 2020 - 10:07 Der er 2 løsninger

Faceid - deling af ansigsoplysninger

Hej Alle

I forbindelse med at de seneste modeller fra Apple har faceid som sikkerhed, har jeg ofte undret mig over om faceid til kun at låse externe apps (ikke udvilket af apple) op med om dette medfører at den externe app-udvikler så får adgang til ens ansigtsgenkendelse-oplysninger?

Jeg ved at apple kun opbevarer ansigtsgenkendelse-oplysninger på ens engen enhed når den bruges til Apples egne apps og styresystem. Dog ved jeg også at eks. ved brug af Snapchat at der giver man Snapchat adgang til at de må indsamle datapunkter på ens ansigt når der eks. tages selfies, men har nu søgt en del rundt på nettet og kan stadig ikke finde svar på hvad der sker når eksterne apps bruger faceid til kun at låse appen op med?

På forhånd tak :).
CRKrogh Ekspert
09. september 2020 - 13:04 #1
Det er med FaceID præcist som med fingeraftrykkene: Det omdannes til en hashet værdi (nøgle) og kan derfor heller ikke bruges til at "genskabe" et ansigt eller fingeraftryk.
Den er, så vidt jeg ved, end ikke gemt i iCloud, da den jo netop skabes som en hybrid af dit password og ansigt/fingre.
ole_madsen Ekspert
09. september 2020 - 18:12 #2
Eksterne apps får heller ikke adgang til data - de spørger enhedens sikkerhedsalgoritme, om det er i orden du får adgang. Sikkerhedsalgoritmen starter så sikkerhedstjekket og godkender/afviser dig.
Eksterne apps har derfor ikke adgang, men spørger pænt "portneren" om du er dig...
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
ERP-virksomhed har indført ubegrænset ferie for alle medarbejdere - og resultatet er en succes: "Medarbejderne knokler og har et smil på læben"
ERP-virksomheden Unit4 har indført ubegrænset betalt ferie for samtlige medarbejdere verden over, hvor man som ansat nu selv kan bestemme. "Som direktør har jeg det rigtig godt med det", siger dansk landechef Anders Holm Jørgensen. Ifølge ham kan medarbejderne sagtens administrere ordningen.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.