Strikkerier Praktikant
24. september 2020 - 23:21 Der er 6 kommentarer

Generering af masker og mål i strikkeopskrift

Når jeg udvikler strikkeopskrifter bruger jeg Excel til at udregne de forskellige størrelser og mål, som opskriften skal tilbyde. Derefter skriver jeg dem alle manuelt ind ind i opskriften i Word som konverteres til PDF. Alle størrelser, mål osv. står i det samme dokument, som oftest er en PDF man sender elektronisk til den, der køber ens opskrift.
Det vil sige at en opskrift ofte vil have rigtig mange tal og mål, som man ikke skal bruge, da man jo kun kan strikke en størrelse af gangen. Man sælger dog altid hver opskrift med flere størrelser, da mange gerne vil strikke den samme ting flere gange i forskellige størrelser.

Jeg ved intet om programmering, men jeg lurer på, om man ikke kan gøre sådan, at de koder, jeg laver i Excel kan overføres således, at der i starten af opskriften er en boks, hvor køberen man kan skrive, hvilken størrelse han/hun vil strikke og så tilpasses alle mål og tal i opskriften herefter. Kan man det?
snestrup2000 Professor
25. september 2020 - 00:41 #1
Hej,
Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med selv kodningen af dit EXcel program, men det at jeg nu oplever at få en "STRIKKE-OPSKRIFT" på PROGRAMMERINGS-siden finder jeg særdeles morsomt (og egentlig osse lidt tankevækkende !).

For :  Er programmering egentlig  ikke osse at "strikke" en masse instruktioner (i et programsprog) sammen og så få et produkt, som ((forhåbentlig) kan bruges til noget og kan køre på en datamat.  Ligeledes vil din "strikkemaskine-pc"  (sagt i al vensabelighed) også danne "programmer (læs: strikvarerer)  ", som du også kn bruge.

Meget morsomt indlæg (jeg nyder disse "lidt" afvigende indlæg - uden at det skal blive for meget (HEHEHE ) ) og jeg ønsker dig held og lykke i den videre "skrikning/programmering" . 

KSH
Strikkerier Praktikant
25. september 2020 - 09:09 #2
Tak!

Jeg tænkte også, at det ville være et lidt atypisk indlæg, men om ikke andet, så må kodning, programmering osv. vel i nogen grad være til for, at livet bliver nemmere!

Jeg tænker, at det jeg skal bruge er en form for interaktivt dokument, hvor man kan vælg den størrelse, man vil strikke i og så tilpasser tallene sig i resten af dokumentet.
wjens Professor
25. september 2020 - 13:32 #3
Du kan lave makroer i Word, så ja, det ønskede må kunne laves i Word. Men så er det Word dokumenter du skal distribuere - ikke PDF. Ellers kunne du få lavet en hjemmeside, hvor kunden taster størrelse m.v. og får leveret en genereret PDF præcist som ønsket.
Strikkerier Praktikant
06. oktober 2020 - 10:24 #4
Tak, Wjens. Hvem skal man kontakte for at få hjælp til at lave sådan noget? Jeg er erfaren strikker - men meget uerfaren IT-person.
wjens Professor
06. oktober 2020 - 16:53 #5
Hvis det er Word løsningen, så prøv Word-gruppen her på Eksperten, men er det opbygningen af en hjemmeside griber det nemt om sig. Der findes mange professionelle leverandører, men de koster naturligvis. Findes der ikke strikke-fora, hvor nogen måske både har IT og strikke-erfaring? Der må være andre, som har haft udfordring.
acore Ekspert
07. oktober 2020 - 04:02 #6
Det kan godt lade sig gøre. Der er mange muligheder, som andre er inde på. Men siden du bruger Excel og ønsker at ende med pdf, hvorfor så ikke lave noget, der ligner dit word dokument i en Excel side. Altså springe word over.

Hvis du kan dele et typisk eksempel på sammenhørende Excel og word opskrift, er det meget nemmere at give råd til.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Coop ansætter ny digital direktør: Her er hans vigtigste opgave
Interview: Den danske supermarkedskoncern Coop skifter ud i topledelsen og ansætter Morten Viktor i en nyoprettet stilling som direktør for digital & e-commerce. "Min rolle bliver at få samlet hele det digitale kundemøde," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.