charlie22 Juniormester
26. september 2020 - 19:00 Der er 3 kommentarer

Oplysninger om server via whois lookup

Kan man på oplysninger om hardware, software på en server ved at søge på domænenavnet. Der findes meget server info hvis man har tilgang til serveren med et php dokument for eksempel. Jeg undrer bare hvor der er offentligt hvis man sidder og søger på bare domænet?
claes57 Ekspert
26. september 2020 - 19:30 #1
som i at kigge efter ikke opdaterede servere, som du kan hacke?
charlie22 Juniormester
26. september 2020 - 20:17 #2
Hvis jeg var kapabel at hacke servere så havde jeg nok ikke stillet dette spørgsmål.

Det handler om at jeg skal have et cms system til at virke ordentligt og jeg har set eksempler på nettet hvor det fungere bedre end på mit domæne
Slater Ekspert
26. september 2020 - 23:04 #3
Nej, det kan man ikke. Du er nødt til at forbinde til en server for at få oplysninger om hardware og software på den, og selv da er det kun hvad serveren selv har lyst til at fortælle, du kan få.

Når du f.eks. whois'er, forbinder du ikke til serveren selv, du spørger en helt anden service om registrantinfo osv. omkring serveren.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Få øjeblikkelig og brugbar sikkerhedsindsigt med SIEM i skyen
En stigende del af virksomhedens kritiske IT-infrastruktur og applikationer driftes som hybridløsninger eller leveres online som SaaS eller PaaS. Alligevel er mange sikkerhedsprodukter stadig on-premise-baserede, tunge at implementere, kræver løbende vedligehold, er svære at overskue og bliver slet ikke udnyttet effektivt – hvis de da overhovedet installeres. Men det er under hastig forandring. Gartner venter, at 80% af alle Security Information and Event Management-løsninger (SIEM) om højst fem år vil have kernefunktioner, der udelukkende leveres via skyen, og det er der gode grunde til. Cloudbaseret SIEM er mere agilt, lettere at implementere, trækker på både AI og flere datakilder, er enkle at skalere og giver et markant bedre og mere prioriteret overblik over aktuelle trusler. Læs meget mere i denne hvidbog.