pvn Juniormester
21. november 2020 - 11:25 Der er 6 kommentarer

LG TV, indbygget wifi

Jeg streamer TV signaler til mit godt 1 år gamle LG TV smart TV. Modtagelsen sker enten via Chrome Cast Ultra eller via DR appen på tv’et.
Det går ikke altid lige godt. Ofte bliver billedet grumset eller hurtige bevægelser bliver utydelige. Eksempelvis en golfbolds bevægelse.
Internet leveres af YouSee med 1000mb ind. På min Telefon måler jeg: Ping 5ms og 565 Mbit/s
MEN måler jeg hastigheden via en app på LG TVet, vises hastigheden som ping 23ms og 86 Mbit/s
Indikere det, at wifi komponenten i LG TV’et er af ringe kvalitet?
Kan der kompenseres ved at montere en USB dongle i TVet?
ebea Ekspert
21. november 2020 - 11:43 #1
Har selv et LG TV af nyere herkomst, og bruger samme funktioner som dig.  Og jeg fandt ud af 2 ting igennem masser af test, og det er:
1: Brug 5Ghz WiFi til LG tv'et
2:  Find den kanal som LG kører på (du kan ofte se dette i din Router), eller brug en WiFi scanner (App) til din telefon, og så sæt den kanal i routeren.

Men aller bedst er jo at bruge et kabel ;-)
ebea Ekspert
21. november 2020 - 14:41 #2
#1 - Som et lille tillæg til mit svar i #1, så har jeg selv installeret ny Router (Huawei 5G), hvor WiFI6 nu er standard, hvilket åbner op for langt flere kanaler i de 2 frekvensbånd 2,4 og 5Ghz båndene som WiFi kører på. Og jeg har selv rigtig mange ting kørende på mit WiFi (Smart Home), hvilket har givet lidt sammenlignelige problemer som med LG TV's.

Og det løser også samtidig lidt af LG's problemer med at køre på den rigtige kanal, uden at "løbe tør" for kanaler.
pvn Juniormester
22. november 2020 - 15:55 #3
#1&2
Tak for tippet.
Du skriver "Find den kanal som LG kører" - måske det blot er lidt begrebs forvirring. Jeg tænker at routeren benytter én kanal for henholdsvis 2.4 og 5 Ghz, som alle tilkoblede enheder anvender. Så LG TV'et anvender vel den kanal, som routeren er sat til. Min router anvender automatisk kanal tildeling, hvilket tilsyneladende er det optimale, for da jeg skiftede til en konkret kanal, så oplevede jeg et fald i hastigheden.

Eller er der noget jeg har misforstået i din anvisning?

PS: Som jeg ser det, giver LG TVets opsætning ikke mulighed for at vælge en kanal.
ebea Ekspert
22. november 2020 - 17:11 #4
#3 - Ja, omkring det med Routerens kanaler, har du misforstået noget. 2,4 Ghz båndet, har kanal numre i den "lave ende" (5, 6, 7 og 8), og 5Ghz har kanaler højere oppe (36, 38 og opad).
At din Router har automatisk tildeling, burde egentlig gøre at den er i stand til at tildele kanaler til enhederne i de enkelte bånd.
Men det er her, at problemet med korrekte kanaler på LG TV'et kan opstå, fordi LG TV har en meget dårlig WiFi del.
Så derfor mit råd til at finde LG TV'ets kanal, og bruge den i Routeren, så ikke den automatisk deles med andre.
pvn Juniormester
22. november 2020 - 17:31 #5
#4
Tak for dit tip :-)
Jeg er med på at 2.4 Ghz båndet anvender én kanal - min router vælger kanal 13 og 5 Ghz båndet anvender én kanal - min router vælger 132.
MEN jeg går udfra, at alle enheder på 5 Ghz båndet kommunikere med routeren på kanal 132. Det bliver jeg i tvivl om, når jeg læser din anvisning.
BTW, så kan jeg ikke se hvilken kanal mit LG TV anvender. jeg kan se hvilket bånd den anvender.
ebea Ekspert
22. november 2020 - 18:44 #6
#5 - Hvilken Router bruger du?

Prøv engang at manuelt vælge en kanal i Routeren, og se hvordan det kører, og så efterfølgende prøve en anden kanal, og se om det ændrer noget.
Det burde give en ændring. Og om muligt, prøv også 5Ghz båndet.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
IBM sætter flere navne på topledelsen for sit nye selskab 'NewCo'
Der er blevet sat navne på flere af de aboslutte topposter i IBM's nye driftsselskab, NewCo. Ind til videre fisker IBM inden for egne rækker.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.