sopax Praktikant
22. november 2020 - 10:59 Der er 5 kommentarer

Indsætte søgemaskine på hjemmeside

Jeg kunne godt tænke mig at have en søgefunktion på min hjemmeside. Google tilbyder en sådan funktion:

Copy the following code, and paste it into a <div> element in your site's <body> section, where you want both of the search box and the search results to render.

<script async src="https://cse.google.com/cse.js?cx=76b11f26f651a3878"></script> <div class="gcse-search"></div>

- Har I nogen erfaring med den?
- Desuden kan jeg ikke finde nogen <body>, hvor koden skal indsættes.
Slater Ekspert
22. november 2020 - 11:13 #1
Mere information.

Hvorfor vil du have sådan en søgning? Hvad forventer du den skal gøre? Som udgangspunkt er det bare en boks der kan søge på Google, men hvorfor skulle nogen ønske at have sådan en på deres webside?

Der er altid en body på siden, ellers er det ukorrekt HTML. Så enten kan du bare ikke finde den, eller også har du ikke adgang til at se den, hvis du bruger et CMS eller hostet løsning. Men det ved vi intet om, og kan derfor ikke svare dig på.
sopax Praktikant
22. november 2020 - 11:37 #2
Min tanke er at der kun skal søges på min side, da den er temmelig omfattende. Jeg havde indtrykket, at dette ville lære muligt med denne kode?? Min side er lavet på basis af en skabelon: https://www.photo.gallery/
Slater Ekspert
22. november 2020 - 11:48 #3
Jo, undskyld, den er sat til at søge på sopax.dk - det står bare ikke noget sted i scriptfilen eller url'en, som i gamle dage, hvilket undrede mig. Men den skulle være god nok.

Men mht hvor den skal sættes ind, er du stadig nødt til at finde din HTML-kode, som skal indeholde et body-tag et eller andet sted. Det er desværre ikke relevant information at det er baseret på en skabelon. Vi skal vide hvordan du har adgang til koden, hvis du har det. Sopax.dk har et generator-tag der siger "Microsoft FrontPage 4.0" - er det hvad du sidder og arbejder i, og uploader selv? I så fald bør du også have adgang til koden. Men det er et ekstremt forældet stykke software på 22 år, hvis det virkelig er hvad du bruger.
sopax Praktikant
22. november 2020 - 12:38 #4
Ja, det har du ret i. sopax.dk startede vel for en snes år siden i en Front-Page-version. Senere tilføjede jeg så en nyere udgave (også en photo-gallery skabelon, som nu er udgået), og endelig nu med X3 versionen. Det ligger alt sammen på sopax.dk, men den nye og blivende under /X3. De andre gamle bliver slettet efterhånden som jeg får dem overført til X3. Derefter kan jeg gå tilbage til en ren sopax.dk adresse, hvor jeg gerne vil have denne søgefunktion.
Slater Ekspert
22. november 2020 - 13:01 #5
Okay, så du administrerer siden udelukkende ved hjælp af det kontrolpanel der er på photo.gallery? Altså det man kan se en demo af på https://demo.photo.gallery/panel ?

Der er et par steder derinde hvor du kan sætte HTML ind, men det er prædefinerede positioner, og jeg kan ikke se en måde at bestemme nærmere hvor det skal være.

Du kan forsøge at sætte din kode ind i det felt der hedder "Content Prepend" under Page. Det er nok din eneste mulighed, men det vil nok komme allerførst på siden, uden mulighed for at flyttes.
Ellers kan det ikke rigtig lade sig gøre i en managed løsning som denne, hvor du ikke har kontrol over din egen kode.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.