Jimmy Damsgård Praktikant
23. november 2020 - 15:29 Der er 3 kommentarer

Bedste mobil til 12-årig

Hej, min datter har sparet 2.500 kroner sammen til en ny telefon. Jeg har google mig til følgende tre bud, men jeg har INGEN erfaring med nogen af dem. Hvis du kan hjælpe mig at vælge, så på forhånd stor tak. Her er de noter jeg har gjort mig.

Xiaomi Redmi Note 9 Pro (6GB, 128GB)
Nyeste hardware, mest ram. For mig totalt ukendt mærke, men grimme historier om datalæk. Men hvor kritisk data har en 12-årig?

Motorola One Zoom (4GB, 128GB)
Bedste kamera. Reneste Android installation. Dyreste valg.

Samsung Galaxy A51 (4GB, 128GB)
Klart den ældste telefon af de tre her, men jeg har i årevis selv brugt Samsung telefoner, og det har været fint. Virker som det konservative valg, men får jeg får lidt for pengene?
ole_madsen Ekspert
23. november 2020 - 15:47 #1
Jeg tror ikke du skal være så bekymret over Xiaomi og datasikkerhed. Alle mobilproducenter har risici for datalæk. Men efter hvad jeg kender til dem, holder de ikke til at blive tabt. I hvert fald ikke mange gange. Hvilken telefon gør også det, så det..

Moptorola kender jeg ikke så godt - for nogle år siden var det gode lavpris telefoner, der dog hurtigt var dybt forældet og langsomme.

Samsung har jeg aldrig selv kunne fordrage, fordi der proppes alt muligt ned i - men er du selv vant til det, kan det jo være det gode valg.

To alternativer - https://www.elgiganten.dk/product/mobil-gps/mobiltelefoner/243529/oneplus-nord-n100-smartphone-midnight-frost - Ny telefon, meget billig, på trods af matchende specs. Dog ikke verdens hurtigste CPU.

Inden for budget kan storebror også nås: https://www.proshop.dk/Mobil/OnePlus-Nord-N10-5G-128GB6GB-Midnight-Ice/2885519

Jeg har kørt OnePlus de seneste 5 år, og har været rigtig godt tilfreds. Eneste anke er at priserne har været stigende, og jeg ville ikke købe deres topmobil i dag, men kunne sagtens finde på N10´eren... - ikke mindst til mine børn.
kurt54 Ekspert
23. november 2020 - 17:50 #2
Et godt sted til at sammenligne specifikationer:

https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=10217&idPhone2=9745&idPhone3=9963

Motorola (telephoto), 3x optical zoom synes jeg er interessant - har selv en Moto G8 Power som jeg er meget tilfreds med. Samsung har aldrig tiltrukket mig - men med deres markedsandel kan de vel lave telefoner. Et hurtigt tjek viser de alle ikke udnytter prisrammen helt - 2018 for moto de andre lidt billigere.
claes57 Ekspert
23. november 2020 - 19:26 #3
1) hun er ikke 12-årig ret længe
2) den skal vel holde lidt tid? gå efter en, der skriver noget om ip67 / ip68 så de kan holde til at være udendørs i regnvejr (eller blive tabt i en vandpyt)
3) du vil gerne, at selve skærmen er solid - og/eller, at der er reparationsmulighed for dyret. Sæt den gerne op med google-drev, så hun har en backup af sine data når tlf dør - der er ikke grund til at hun også 'dør' pga tabte billeder
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Siger farvel til Proshop - her er topchef Ivan Jæger Christiansens nye job: "Det kan godt være, det er verdens mest åndssvage beslutning, men det føles virkelig godt"
Interview: Efter fire år som topchef i det fremadstormende Proshop har Ivan Jæger Christiansen meldt sin afgang. Nu tager han hul på drømmen som medejer i et nyt selskab. Se hans nye job.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.