blacks Mester
14. december 2020 - 09:51 Der er 1 kommentar

Få et felt til at skifte linje C5 udskrift

Hej,

Hvordan får man et felt som er oprettet med 250 karakter, til at skifte linje på udskriften, så den ikke bare går ud over sidekanten?
ADDCON-C5 Seniormester
14. december 2020 - 10:20 #1
Davs,

Det findes der ikke nogen kommando som kan klare dette for dig i rapportgeneratoren mig bekendt.  Der skal du programmere løsningen og det giver udfordringer, f.eks. med adskildelse af ord, formattering med videre.

Der er dog en udvej, som måske kan løse opgaven for dig.  C5 indholder en overset funktion, som findes i Notatvinduer. Den kaldes med :  CTRL+ALT+B og laver automatisk linjeskift når teksten når kanten af notatvinduet også kaldet 'AutoWrap'.

Om den virker på en tekstvariabel ved udskrift i C5 har jeg ikke testet, men du kan da forsøge.

Rent kodemæssigt kan du kalde funktionen med :

SET KeyQueue(#TASK_ED_WWRAP)  -  denne skal så ligge i Init for det objekt som du ønsker at påvirke.

Evt. hvis det er data som der indtastes af bruger, så lav den lange variabel som et notat i stedet, så vil du få funktionen med fra brugerskærmen.

Ellers må du selv lige prøve af om det virker på rapporten, eller du kan programmerer dig ud af det.
God fornøjelse
ADDCON / Peter Agger
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenesterIT-JOB
Se flere it-job hos


Premium
Test: Huawei Sound X er hvad du får, når du giver en smart-højttaler det hvide snit
Smarthøjttaleren fra den kinesiske teknologi-kæmpe er desværre handikappet af storpolitik. Det er der ikke desto mindre kommet et godt slagtilbud ud af.
Computerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.