Avatar billede Holger Praktikant
24. januar 2021 - 09:16 Der er 2 kommentarer

Lav hastighed på Google Nest Wifi

Hej.
Jeg har netop fået fiber fra Yousee med en hastighed på 1000 / 500.  Kablet er hastigheden som forventet. Jeg har slukket Wifi på routeren fra Yousee (knap på forsiden) og sat en Google Nest Router og et Google Nest point op i stedet.
Når jeg tester hastigheden i Google home appen for jeg hastigheder på ca. 950/ 450. Men når jeg laver en hastighedstest på PC, tablet eller telefon ( 1-2 m fra Google Nest Router) ligger hastigheden på ca. 150 / 200. Er der nogen der har et bud på hvad det skyldes?
Avatar billede ole_madsen Ekspert
24. januar 2021 - 10:05 #1
Dine enheder skal jo kunne modtage den høje hastighed. Er de bare 2-3 år gamle, har de sandsynligvis kun standarden 802.1n, der teoretisk kunne komme op på 600Mbps, men i praksis (Afhængig af udgaven, antennen m.m.) ligger noget lavere.

https://comtek.dk/wifi-standarder/

Vær også opmærksom på at jo længere ud i kæden du kommer, vil hastigheden være meget lavere. Har du 3 mesh led, vil hastigheden yderst ude næppe komme over 50Mbps
Avatar billede ole_madsen Ekspert
24. januar 2021 - 10:08 #2
Der smuttede et tal - 802.11n :-)

Husk også at det er kun topmodeller der sælges med de nyeste trådløse standarder. Billigere modeller bruger ældre, billigere chipsets.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester