DKentoy Praktikant
03. februar 2021 - 10:58 Der er 4 kommentarer

Converter 2.5" SATA > mSATA RAID Vs Lagringskontrol

Hej.

Jeg har brug for lidt råd. Jeg har fået installeret en OpenMediaVault og skal have tilsluttet nogle harddiske. Jeg har en røvfuld af mSata 256 Gb diske liggende. Jeg står og er lidt i tvivl hvad jeg skal vælge herfra imellem https://www.compumail.dk/en/p/delock-converter-2-5-sata-22-pin-msata-raid-styreenhed-til-lagring-raid-988518264 og https://www.compumail.dk/en/p/delock-lagringskontrol-990065079

At købe 1 af den første, tænker jeg ville svare til det samme at købe 2 af sidst nævnte, da jeg alligevel ville benytte RAID0, men på den anden side så er sidst nævnte billigere, selv hvis jeg køber 2 af dem.
Er der noget jeg har overset?
I den sidste ende skal det koblet på en usb3 hub, men hvilken kan give strøm nok til alle?

Venligst
DKentoy
kurt54 Ekspert
03. februar 2021 - 14:13 #1
Hvis det skal ende i USB skal der til den første tilføjes en SATA til USB konverter.

Er det en hub med særskilt strømforsyning tror jeg alle giver strøm nok.

Hvor mange mSATA drev vil du have på ?
DKentoy Praktikant
03. februar 2021 - 14:19 #2
Det har du ret i. Det vil så være det næste jeg skal tænke på. Grunden til at jeg tænkte på den første var at jeg kunne så tilføje dem til denne:
https://www.csv-direct.de/artinfo.php?artnr=A3280140&KATEGORIE=328
Det vil være en HUB med særskilt strømforsyning.
Lige nu har jeg 11 stykker mSata af 256 gb.
kurt54 Ekspert
03. februar 2021 - 15:00 #3
Det er en interessant enhed du linker til  - den er beregnet til indbygning - men vil du bruge den som løs boks ?.
Hvis den indbygges vil jeg nok overveje et udvidelses kort med ekstra sata stik fremfor en USB hub der nok vil blive flaskehalsen.
raid0 som i kortet med 2 msata syntes jeg er ok - men at lægge raid0 over de seks drev boksen giver lyder lidt risikabelt - dør et drev (ud af 12 )  mistes alt.
SATA løsningen giver også mulighed for hardware raid - er ikke klar over hvor belastende software raid er med nutiden hardware.
DKentoy Praktikant
03. februar 2021 - 15:29 #4
Nej, i den vil jeg tilføje 6 stks https://www.compumail.dk/en/p/delock-converter-2-5-sata-22-pin-msata-raid-styreenhed-til-lagring-raid-988518264 som er sat i RAID0. Den vil blive koblet på min RPI hvor jeg har installeret OMV. Via OMV vil jeg køre RAID5. Hvis uheldet skulle være ude at een af mine 256 mSata fucker up, ja, så er det bare 1 disk på 512 Gb der er smuttet eller i hvertfald 1 af dem på 256 Gb. Jeg tænker så bare at kunne skifte den ud med en anden, så vil mit RAID5 kunne genopbygge det.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Computerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.