Avatar billede Excel Styrmanden Juniormester
08. februar 2021 - 09:11 Der er 1 løsning

HJÆLP TIL OPSLAGSPROGRAM MAKRO KOMPLISERET

Hej alle sammen

Jeg har lavet et Excel ark som skal give overblik over nogle tankanlæg og bygder i Grønland.

på forsiden har jeg en celle hvor man kan vælge/indtaste navn på et tankanlæg eller en bygd. Der ud over er der 2 makroknapper. Den ene er til at oprette en ny bygd eller tankanlæg og den virker på følgende måde.

når du klikker på "tilføj ny bygd" så opretter den 21 nye linjer i fanen "bygder" hvor den indsætter en skabelon med felter hvor man kan udfylde info om den pågældende bygd. sammen med 4 makro knapper som henholdsvis gemmer/printer/går til yderligere information(der er en skabelon paralelt med skabelonen som også bliver oprettet samtidig og så skroler den egentlig bare til højre) samt en start knap der retunere til forside.

HER ER PROBLEMET!
den anden knap er "gå til bygd"
jeg ønsker at lave en makro som når du har indtastet navn på bygden på forsiden og trykker "gå til bygd" så flytter skærmbilledet sig over til den skabelon for den pågældende bygd.
det er hvad jeg vil lave!

jeg har yderligere en liste fane hvor, når der bliver tilføjet en bygd så kommer den på listen, så jeg kan bruge datavalidering (rulleliste) på startsiden over de bygder der findes. det virker også upåklageligt.

håber i kan hjælpe

vh.
Styrmanden på Grønland
Avatar billede Excel Styrmanden Juniormester
08. februar 2021 - 11:40 #1
her er løsningen

Range("E5").Select

    Emne = ActiveCell


    Sheets("BYGDER").Activate
 
    Cells.Find(What:=Emne, After:=ActiveCell, LookIn:=xlFormulas, LookAt _
        :=xlPart, SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlNext, MatchCase:= _
        False, SearchFormat:=False).Activate
        ActiveWindow.SmallScroll Down:=8
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.