frem-ad Forsker
18. februar 2021 - 18:39 Der er 6 kommentarer og
1 løsning

Få sony tv til og styre soundbar lyden

Hej
Jeg købte et nyt tv Sony kdl-32wd753 der er jo ikke så god lyd i (det  er der jo ikke i mange nye tv) så ville jeg have en soundbar men den skulle være smal så det blev en Bose Solo 5.
Bose er sat til med optisk kabel, MEN kan det virkelig passe jeg ikke kan styre lyden via TV'et (fjernbetjeningen) nu bruger jeg BOSE fjernbetjening til lyden og jeg synes det er træls og skal bruge en ekstra fjernbetjening.
Er der nogen der kan hjælpe mig
220661 Ekspert
18. februar 2021 - 19:17 #1
Som jeg læser det her https://community.bose.com/t5/Home-Theater/Solo-5-Volume-Control-from-TV/td-p/173882 har du ikke mulighed for det dan den ikke har hdmi stik med ARC aktivt.
220661 Ekspert
18. februar 2021 - 19:17 #2
dan=da :-)
kurtba Ekspert
18. februar 2021 - 22:35 #3
Prøv at se i din brugervejledning til dit tv.
https://www.sony.com/electronics/support/res/manuals/Z016/Z016483111.PDF
Find den danske og se på side 25 under AV opsætning.
Som jeg læser det, kan du vist sætte det til at styre lydsignalet fra fjernsynets  fjernbetjening. Du skal nok ind under punkterne højttaler og vælge eksternt udstyr og under punktet Digital lydudgang.
frem-ad Forsker
19. februar 2021 - 09:13 #4
Hej I vejledningen står nævnt CEC og det har Sony jo. kurtba det har jeg læst og i AV instillinger er Højtaler sat til Audiosystem - - Lyddgang: Variabel Digital lydudgang står på Auto, så det skulle jo passe men selv om jeg skruer helt op eller helt ned giver ingen forskel. Så hvad er det der driller.
220661 Ekspert
19. februar 2021 - 10:46 #5
Er det begge fjernbetjeninger du skruer helt op på?
Måske vulume på soundbar betjening skal stå på Max og du så regulerer med tv.
frem-ad Forsker
19. februar 2021 - 17:02 #6
220661 - Det er lige forsøgt men uden held.
Jørgen B. Guru
24. februar 2021 - 01:43 #7
Desværre finder du bekvemmelig for at kunne styre lyden kun med Soundbar der har HDMI ARC allerede medinkluderet. Du kan få samme model som Sony til omkring over 800 kr. Eller du skal bare finde dig en soundbar med HDMI ARC. Det er allerede pointeret på den første løsning fra 220661 ved #1.

ARC (Audio Return Channel): Med ARC kan du slippe for at have ekstra kabler forbundet til dit TV. Denne funktion gør det muligt at sende lyden fra ethvert kompatibelt TV til din receiver gennem det samme HDMI-kabel, der allerede bruges til at sende lyd og video til dit TV.

HUSK, optisk kabel vil ikke kunne levere dette funktionalitet, da der kun afsendes lyd via lys-dioder. Fakta, optisk kabel er ringere kvalitet end hvad din HDMI kabel kan levere. Gå efter en Soundbar med HDMI ARC kompatibelt, når dit Sony TV har HDMI ARC også.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Sådan kommer den nye coronapas-app til at se ud
Nu er der ikke længe til, at danskerne får mulighed for at downloade et coronapas, der er mindre afslørende i forhold til brugernes personlie sundhedsoplysninger. Se hvordan det nye pas kommer til at se ud.
Computerworld
Endnu en tragisk ulykke med førerløs Tesla: Musk har store forventninger til ny software
En tragisk dødsulykke i USA i weekenden har sat forøget fokus på Teslas eksisterende semiautomatiske system og det kommende fuldautomatiske, der skal gøre bilerne helt selvkørende.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Netteam ProSupport webinar
Er du IT-ansvarlig i en mindre eller mellemstor virksomhed? På dette webinar giver vi vores deltagere en fuld opdatering på de mest relevante områder inden for netværk og IT-sikkerhed sammen med Cisco.