Uvanga Ekspert
23. februar 2021 - 20:00 Der er 4 kommentarer og
3 løsninger

Stationær PC i dvaletilstand - kan man det?

Jeg har forsøgt at indstille min stationære PC til dvaletilstand. Skulle slukke ned efter 5 minutter. Det gør den ikke, men jeg mener den har gjort det tidligere.. Er det muligt at stille stationær PC til dvale? Jeg følger fremgangsmåde, men det fungerer ikke for mig. Det står godt nok at det sparer batteri, men der er jo ikke batteri i stationær PC. Er dvale kun for bærbar? Hvis ja, er der en måde at få stationær i dvale??
overloaded Juniormester
23. februar 2021 - 20:37 #2
Du skal ind i indstillinger>system>strømstyring og slumretilstand.
Går ud fra at det er Windows 10 du kører.
Uvanga Ekspert
23. februar 2021 - 20:51 #3
Det er windows 10 på en Stationær PC.
milter Ekspert
23. februar 2021 - 21:03 #4
Et forsigtigt spørgsmål: Hvad ønsker du at opnå med dvalen?

Jeg har set og hørt om adskillige tilfælde, hvor brugere har haft problemer med at vække en PC korrekt fra søvn- eller dvaletilstand.

https://windowsreport.com/hibernate-sleep-windows-10/
220661 Ekspert
23. februar 2021 - 21:12 #5
Dvale tilstanden blev typisk brugt på computere før i tiden da man brugte hdd som system diske.  Dvale kunne fremskynde at man kunne bruge computeren hurtigere end som hvis den skulle starte helt fra bunden af. Med de nye ssd diske er dvale ikke nødvendigt da de fleste computere er oppe under et halt minut. I Windows 10 er der en form for dvale tilstand ved at man har hurtig start aktiveret. Dette gør også at computeren starter hurtigere op. Faren ved hurtigstart kan dog være problemer  med at drivere ikke når at starte ordentligt op på grund af det går så hurtigt. Har man bærbar og ikke bruger opladerer vil slumre tilstand efter kort tid uden brug være en god idé.
220661 Ekspert
23. februar 2021 - 21:20 #6
Vil du bruge dvale tilstanden skal den være synlig i strømstyringen under de avancerede infstillinger som ikke er tilgængelig i øjeblikket og hvad tænd og sluk knapperne gør. Muligheder er grået ud men kan aktiveres. Er dvale ikke synlig skak den aktiveres fra en kommando prompt kørt som admin. Der findes en kommando til at aktivere dvale funktion.
Uvanga Ekspert
23. februar 2021 - 22:44 #7
ad #1
Jeg fulgte dit link, og lykkedes med at oprette en Brugerdefineret plan 1. Det virker ok.
ad #4
Det er fordi jeg altid har benyttet mig af bærbar PC. På disse bærbare har jeg altid haft denne funktion aktiveret. Så PC automatisk lukker ned. Klik på dvale symbolet gør naturligvis det samme, kræver dog at man aktivt aktiverer funktionen.
ad #5
Automatisk dvale funktion aktiveret har den fordel at man ikke skal indtaste kode. Det skal man hvis man aktivt klikker på Dvale i startmenu. Bruger er 88 år, så for at gøre det enkelt uden at fjerne kodeord. At fjerne kodeord kan blive det næste.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Så lang er sagsbehandlingstiden: Datatilsynet færdigbehandler nu de fleste GDPR-sager på få dage
Antallet af sager er i de senere år steget voldsomt i Datatilsynet. De fleste af sagerne færdigbehandles i løbet af ganske få dage.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.