Avatar billede Boe Seniormester
20. oktober 2021 - 06:56 Der er 2 kommentarer og
1 løsning

datoformat på CSV-fil - håndteret i excel

Hej,

Hvordn kan jeg sike mig at datoformatet i en CSV fil bliver 2020-01-31 i stedet  for 31-01-2021?

Formatering af celler - som jeg kender fra alm Excel fatsholdes ikke når jeg gemmer filen - er det rigtigt gættet at det er selve PCen indstilling af dato/tid der skal ændres?

vh Britta
Avatar billede claes57 Ekspert
20. oktober 2021 - 08:11 #1
man kunne måske lave en makro, der ændrer datoer til tekst i ønsket format og så derefter eksporterede til .csv, og afsluttede med 'fortryd' så datoer er tilbage i 'regneformat' inden man kommer til at gemme "ubrugelige datoer"
Avatar billede ebea Ekspert
20. oktober 2021 - 09:27 #2
Hvis det er når du henter en CSV eller tekst fil ind i Excel, kan du selv bestemme hvordan du vil have dine datoer angivet.
Når du under opsætningen, kommer til det sidste opsætnings vindue (kolonnedatoformat), kan du vælge datoformat, ved at sætte flueben i Dato.
Avatar billede Boe Seniormester
20. oktober 2021 - 18:23 #3
Tak for jeres løsninger. Det var via indstillinger på pc’ens datoformatet i kontrolpanel der var modellen - det er vidt ebeas løsning 👍
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester