Avatar billede johnbr Mester
06. juli 2022 - 12:44 Der er 1 kommentar og
1 løsning

spam Hacket

Hej
Min kone fik lige en sms fra en veninde i går, hvor hun ved at trykke på et link kunne se et billede. Det var hun uheldigvis så ufornuftig at gøre og nu får hendes andre veninder den samme sms fra min kone. Hvad gør vi lige her for at være home safe?? Hun har en Iphone 8.
Avatar billede ink Ekspert
06. juli 2022 - 16:04 #1
Find ud af om du har en sikkerhedskopi i iCloud fra før hændelsen. Hvis det er tilfældet, ville jeg slette iPhone helt og geninstallere med denne sikkerhedskopi.

Kender ikke den specifikke malware, men kunne være en kalender, som hun abonnerer på (ved en fejl) så check om der er mystiske kalendere.

Denne video kunne også hjælpe
https://www.youtube.com/watch?v=2ZPG--gGBQI

Malwarebytes har et program, som måske kan hjælpe.
https://apps.apple.com/us/app/malwarebytes-mobile-security/id1327105431
27. juli 2022 - 22:21 #2
Hej Johnbr,

Dette er et helt harmløst "Attack" og har ingen mulighed for at få nogle oplysninger fra dig. Derudover vil jeg anbefale at slette de sendte beskeder, samt få skrevet at de ikke skal trykke på linket.

Derudover er det også en god ide at ændre sin adgangskode, for at være på den sikre side. Samt er 2-faktor godkendelse også en rigtig gode ide at have på både sine email og sociale medie kontoer.

Hilsen Christoffer Hansen - https://testviggo.dk/
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital