Avatar billede nhs Nybegynder
18. marts 2003 - 08:42 Der er 8 kommentarer og
3 løsninger

Hvilke rettigheder har jeg ?

Hej eksperter.

Jeg har lige været oppe at skændes med en lærer på min handelsskole.

Jeg kom derefter op til skoleforstanderen.
Han truede med at smide mig ud, hvis jeg ikke gav den pågældende lærer er undskyldning.

Kan han det ?

Er der nogen der ved, hvor man som elev kan få hjælp til sådanne sager ?

Håber virkelig på seriøst svar, da jeg slet ikke ved hvad jeg skal gøre :O(

/nhs
Avatar billede melange Nybegynder
18. marts 2003 - 09:40 #1
Jeg kender ikke svaret men min logik siger mig at det kan han da sagtens!

Hvorfor skulle han ikke kunne det ?
Hvorfor har du krav på at gå på skolen ?
Avatar billede mickey777 Nybegynder
18. marts 2003 - 09:41 #2
Undskyld jeg spørger lidt direkte, men hvad har du gjort ?
Avatar billede arnvig Nybegynder
18. marts 2003 - 09:44 #3
Det er som regel sådan at det kun er rektor/forstander på en skole som kan "smide ud" og dette skal som regel være velbegrundet.

Et skænderi bør allerhøjest kunne føre til en advarsel. Hvis der derimod har været fremsat trusler eller anvendt vold, så kan (og bør ?) skolelederen hjemsende eleven.

I din situation ville jeg give en undskyldning, hvis det er det eneste der skal til. Det koster intet og betyder endnu mindre.

Måske du kunne uddybe hvad skænderiet drejede sig om ?
Avatar billede arnvig Nybegynder
18. marts 2003 - 09:50 #4
De fleste skoler har en skolenævn eller anden styrende funktion som man kan appelere den slags afgørelser til, men det kræver nok at du er rigtigt god forberedt og velformuleret.
Avatar billede johnstigers Seniormester
18. marts 2003 - 10:09 #5
Det kommer jo an på skænderiet...

hvad sagde han - hvad sagde du o.s.v.

Det er faktisk umuligt at bedømme på intet grundlag. Kom med historien.
Avatar billede dcgeek Nybegynder
18. marts 2003 - 10:40 #6
Han har ingen ret til at smide dig ud pga. §77 - ytringsfriheden, der står skrevet i grundloven:

"Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres."

Hvilket altså betyder, at du ikke kan smides ud af skolen for at have sagt noget til en lærer. Hvis du derimod har begået en fysisk handling kan han godt, men hvis det hele handler om ord, så kan han ikke smide dig ud af skolen. I tilfælde af, at du bliver smidt ud af skolen, lægger du bare sag an.
Vinder du ikke sagen i første omgang, fører du den videre i højesteret. Du SKAL vinde den, ifølge grundloven.
Avatar billede Brian Moos Lindberg Praktikant
18. marts 2003 - 11:35 #7
- medmindre det drejer sig om trusler... så er du vist lidt anderledes stillet...
Avatar billede arnvig Nybegynder
18. marts 2003 - 14:06 #8
dcgeek: jaja, det er meget godt. men du kan f.eks. godt blive fyret fra dit arbejde, hvis du udviser illoyalitet overfor firmaet f.eks. ved at sige eller skrive at det er et lorte firma.

Ligeledes kan du godt bortvises fra en skole, hvis din opførsel er "inkompatibel" med den normale omgangsform på stedet. Retningslinier for disse er nogle gange nedfældet på skrift, andre gange ikke.

Alt i alt, så kan en skoleforstander bortvise en elev som skønnes til ulempe for de andre elever, uanset hvordan dette sker. Det er ikke et spørgsmål om at forhindre ytringsfriheden, men om at personer som har ansvaret for et givet område, kan bortvise andre fra dette område.
Avatar billede nhs Nybegynder
24. marts 2003 - 10:43 #9
Well....jeg gav læreren en undskyldning.

Så var den ude af verdenen.
Avatar billede johnstigers Seniormester
24. marts 2003 - 10:46 #10
fornuftigt :)
Avatar billede arnvig Nybegynder
24. marts 2003 - 12:54 #11
smart ;-)
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Computerworld tilbyder specialiserede kurser i database-management

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester