Avatar billede caroc Praktikant
24. april 2003 - 15:11 Der er 11 kommentarer og
2 løsninger

TDC-fusk??

Jeg købte den 15. november 2002 en Creative Muvo mp3-afspiller hos en tele-danmark butik og den virkede da også fint - altså 1,5 måned.. Så var den gal og jeg indleverede til reperation - det gik der 3 uger med og jeg gik en ny da den ikke kunne repareres.
Den holdt ligeledes i 1,5 måned og kom til reperation i 3 uger, hvorefter jeg igen fik tildelt en ny afspiller. Ved samme besøg havde jeg forlangt pengene tilbage, men ekspedienten sagde at det først kunne lade sig gøre efter 3 tilbageleveringer..
Og den 3. tilbagelevering kom så idag hvor den igen er gået i stykker - jeg forlanger derfor pengene tilbage og kommer gennem hele turen med butikschef og afdelingschef. Men NEJ.. jeg kan få en ny når værkstedet har godkendt skaden (ca. 3 uger)..
JEg vil mene at dette ikke er lovligt men er ikke helt sikker på hvor evt. købeloven eller andre er brudt.. Derfor leder ejg efter jeres hjælp...

PÅ forhånd tak
Niclas
Avatar billede Slettet bruger
24. april 2003 - 15:15 #1
Lige præcis TeleDanmark butikker har der været vrøvl med før iforb. med mobil telefoner.
Jeg ved ikke hvad reglen er, men jeg vil da mene at du er i din gode ret til at ophæve købet.
Prøv at kigge lidt her: http://www.fi.dk/ret/
Hvis du kan finde noget på skrift der bekræfter at du har ret til at få dine penge tilbage, så print det ud, og tag det med i butikken, og spørg efter checfen
Avatar billede popsy Novice
24. april 2003 - 15:23 #2
Hmm, det butikschefen har sagt, er vel egentlig at han lige skal have sikkerhed for at produktet ikke virker først, og derefter skal han så følge købeloven, hvilket indebærer at du kan vælge at få dine penge retur. Det kunne du iøvrigt have valgt allerede første gang.
Avatar billede popsy Novice
24. april 2003 - 15:24 #3
Om mangler ved salgsgenstanden

  § 42. Angår købet en bestemt genstand, og lider denne af en mangel, kan køberen hæve købet eller kræve et forholdsmæssigt afslag i købesummen. Må manglen anses som uvæsentlig, er køberen dog ikke berettiget til at hæve købet, medmindre sælgeren har handlet svigagtigt.
  Stk. 2. Savnede genstanden ved købets afslutning egenskaber, som må anses tilsikrede, eller er manglen efter købets indgåelse forårsaget ved sælgerens forsømmelse, eller har sælgeren handlet svigagtigt, kan køberen kræve skadeserstatning.


Fra.: http://www.fs.dk/jura/loveregl/fb_lov/l_kbl.htm
Avatar billede caroc Praktikant
24. april 2003 - 15:25 #4
nej det undersøgte jeg nemlig -- hun sagde meget bestemt at jeg aldrig ville kunne få pengene tilbage. Kun kunne vente 3 uger og få en ny..
Avatar billede popsy Novice
24. april 2003 - 15:25 #5
Hun sagde, men glem hvad hun sagde, hun løj!!!
Avatar billede popsy Novice
24. april 2003 - 15:26 #6
Det er vel egentlig grundlag nok til at bruge det med svig i ovennævnte paragraf?
Avatar billede caroc Praktikant
24. april 2003 - 15:26 #7
godt - men jeg kan ikke lgie gennemskue præcis hvad det væsentlige er i §42 og § 43.. kan du forklare lidt nærmere hvad der bliver brudt i aftalen?
Avatar billede caroc Praktikant
24. april 2003 - 15:29 #8
fandt lige dette:
Hvis man opdager en mangel og reklamerer over den inden 2 år efter leveringen, har man ifølge købeloven nogle rettigheder, som kaldes mangelbeføjelser:


2003-04-22

Man kan kræve ophævelse af købet
Man kan kræve et passende afslag i prisen
Man kan kræve ombytning
Man kan kræve (reparation) afhjælpning
Man kan desuden i nogle tilfælde kræve erstatning

Det er som udgangspunkt køberen, der vælger mellem mangelsbeføjelserne. Sælgeren har dog i en række tilfælde mulighed for at afvise køberens valg mod at tilbyde andre muligheder.
Avatar billede popsy Novice
24. april 2003 - 15:29 #9
Der står i 42 at hvis det du har købt lider af en mangel (ikke fungerer perfekt) kan du hæve købet, dvs få pengene tilbage. I dette tilfælde må man da sige den lider af en mangel, eftersom den ikke fungere?
Avatar billede popsy Novice
24. april 2003 - 15:29 #10
wow, samtidig :)
Avatar billede caroc Praktikant
24. april 2003 - 15:31 #11
hehe.. tror jeg tager op til butikken senere i dag og klager.. jeg HADER tdc efterhånden - elendig service!!
Avatar billede caroc Praktikant
24. april 2003 - 15:32 #12
men hvis nogle finder flere "bevismaterialer" så post dem endelig..
Avatar billede Slettet bruger
24. april 2003 - 15:32 #13
Ophævelse betyder, at hver part tilbageleverer den modtagne ydelse. Køber tilbageleverer den mangelfulde vare, og sælger udbetaler pengene, der er blevet betalt for varen. Det gælder uanset om prisen på varen i mellemtiden er faldet eller steget. Du har ikke pligt til at tage imod et tilgodebevis eller vælge andre varer i forretningen i denne situation.


2003-04-23

Forbrugeren kan kun kræve ophævelse, hvis manglen ikke er uvæsentlig. Selvom manglen er uvæsentlig, kan du dog have ret til at hæve købet, hvis sælger ikke afhjælper eller ombytter inden rimelig tid.

Det er en betingelse for både ombytning og ophævelse, at varen tilbageleveres i nogenlunde samme stand, som den var i ved leveringen. Køberens almindelige brug af varen på sædvanlig måde, inden manglen viste sig, afskærer ikke køberen fra at hæve købet. Selvom varen er mere forringet, end almindeligt brug vil medføre, kan køberen dog hæve købet alligevel, hvis forringelsen skyldes et forhold, som køberen ikke er skyld i.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Computerworld tilbyder specialiserede kurser i database-management

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester