Avatar billede xane Nybegynder
15. marts 2009 - 18:59 Der er 1 kommentar og
1 løsning

Udvælgelse af bestemte rækker i kolonne

Hej alle eksperter!

Som overskriften antyder har jeg et problem med at udvælge de rigtige rækker i en lang kolonne.

Jeg har nogle temperatur-data i en kolonne, der er et tal for hver time over et helt år, hvilket ialt giver 8760 celler i kolonnen. Dvs. der er 24 rækker der beskriver temperatur-udviklingen over et døgn. Osv.
Mit problem er så, at jeg kun skal udvælge nogle af disse data udfra et foruddefineret uge-program, hvor der f.eks. om mandagen kan være defineret at arbejdstiden går fra kl. 8 til 16, det samme gælder tirsdag, onsdag og torsdag, men fredag hedder den måske 8-14 og lørdag og søndag er der ingen arbejdstid. Dagene med de timer der er arbejdstid er fassat i et ark, som hedder "settings" hvor de 7 dage er vist i A3 til A9 og tiden for hver enkelt dag ligger i B2 til Y2. Dette giver så en slags matrix, hvor den tid som er arbejdstid er markeret med et "x" i cellerne.

Min temperatur-kolonne med 8760 rækker skal således blive til en langt mindre kolonne, som kun inderholder de data som er markeret ved "x" i den ovenfor beskrevet matrx (som er defineret i "settings"-arket).

Jeg har en del svært ved at finde ud af hvordan dette skal gøres, så det er her I kommer ind i billedet!

Alt sammen skal gøres i VB, sådan at de øsnkede cellere i temperatur-kolonnen forbliver i et range eller array, så jeg har mulighed for at arbejde videre med det efterfølgende i VB.

Hvis der er brug for at i skal se noget af det...f.eks. "settings"-arket med arbejdstiden defineret, skal I bare skriver tilbage.

mvh
Xane
Avatar billede xane Nybegynder
23. marts 2009 - 12:49 #1
Er der virkelig ingen der kan hjælpe mig??

Vil virkelig gerne have jeres hjælp....


mvh
Xane
Avatar billede xane Nybegynder
29. marts 2009 - 20:25 #2
SVAR
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Vi har et stort udvalg af Excel kurser. Find lige det kursus der passer dig lige her.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester