Lars Jacobsen

Chefredaktør, Computerworld

E-Mail

lja@cw.dk

Linkedin

Se Lars's LinkedIn profil

Chefredaktør for Computerworld siden 2013.

Mine interesser er især samlet om hvordan ny teknologi opstår og bliver brugt i samfundet eller i virksomheder. Jeg er oprindeligt uddannet cand.scient.adm. og skrev i sin tid speciale om hvordan opfattelsen og anvendelsen af it i den offentlige sektor har ændret sig over tid.

Hvordan de store virksomheder som Apple, Microsoft, Google og alle de andre kæmper om både privat- og virksomhedsbrugernes gunst er også noget jeg følger særligt med i.

Jeg har inden Computerworld blandt andet arbejdet for Teknologirådet, i Folketinget, forbedret usability i netbanker og på franske tankstationer samt tilbragt tre år i en offentlig styrelse med lave ledelsesinformation, tampe SQL-sætninger ind i rapportsoftware og prøve at få overblik over samtlige skibe i den danske handelsflåde siden 1978 - via en database som fik en gletscher til at virke hurtig.
1.415 artikler på Computerworld

Lars Jacobsen

Podcast: I Stockholm Kommune må de ikke længere anvende Microsoft 365 - hvorfor er det så ok i Københavns Kommune?

GDPR driller fortsat. Og i Stockholm må 40.000 kommunale medarbejdere vinke farvel til Microsoft 365. I Danmark er det offentlige til gengæld storforbruger af Microsoft 365. Hvordan hænger det lige sammen? Vi leder efter en forklaring på forskellen i denne episode af Inde i Maskinen.

27. januar 2022 kl. 15.32 | læs »

Kan Netcompanys succes blive for stor?

Netcompanys store succes giver også anledning til spørgsmål. For var det meningen, at det store monopol-brud, hvor opgaver rækker tilbage til organisationer som Kommunedata og Regnecentralen, skulle ende i hænderne på især et firma?

27. januar 2022 kl. 08.42 | læs »

"Vi bruger machine learning til at behandle vores data til at optimere billet-priserne - lige som man kender det fra luftfarten"

"Vi svømmer efterhånden i data. Data omkring hvordan vores kunder rejser med togene - og data om hvordan de søger på togene. Det giver nye muligheder for at bruge data, for at få flere kunder i togene."

26. januar 2022 kl. 12.40 | læs »

Kæmpe it-omstilling i DSB: Machine learning bestemmer din billetpris - og el-løbehjul får dig helt frem til kontoret

Podcast: Corona og hjemmearbejde har påvirket den kollektive trafik og tvunget DSB til at innovere på data - blandt andet med justerede pendlerpriser, nye produkter og e-løbehjul til at transportere pendlere de sidste kilometer. Hør CIO Michael Moesgaard fortælle om de mange nye ideer, løsninger og projekter.

19. januar 2022 kl. 12.02 | læs »

Jeg savner min nigerianske prins og hans 100 millioner dollar

På en bankkonto et sted i verden står der 100 millioner dollar og venter på den rigtige ejermand. Har du tid til at hjælpe?

17. januar 2022 kl. 12.40 | læs »

Analyse: Det nye IBM Danmark tager form - ny landechef Thomas Kovsted spiller nøglerolle i stor plan

Podcast: IBM har fået ny dansk boss. Men hvad er det, som det hæderkronede techfirma skal lave nu - og hvad skal Kyndryl stå for? Få forklaringen fra Computerworlds erhvervsredaktør her. Og hør også hvorfor Rigspolitiet skal bruge 500 millioner kroner på nyt it.

14. januar 2022 kl. 14.10 | læs »

Drømmer du om ny bærbar? Så er 2022 året fyldt med ny teknologi til den

Podcast: Nye processorer fra både Intel og AMD, hurtigere SSD-drev og ny RAM. 2022 byder på massere af ny teknologi - især til bærbare computere. Få overblikket over og historierne om teknologierne her.

7. januar 2022 kl. 15.59 | læs »

Høj it-løn er et kæmpe problem og CDO'en er (snart) en død sild - men et nyt wunderkind er på vej

Kommentar: Savner du udfordringer i hverdagen? Intet problem! 2022 byder på masser af dem - også på tech-området: Lønnen eksploderer, tech-kæmperne skruer priserne op og CDO´en viste sig at være en overgangsfigur. Her er tre bud på dansk it-udvikling i 2022.

5. januar 2022 kl. 10.51 | læs »

Tre ting du kan lære af BlackBerrys pinefulde nedtur

BlackBerry-telefonerne gik på få år fra at være investorernes og enterprise-virksomhedernes darling til at blive et skoleeksempel på, hvor hurtigt succes kan blive til nederlag i tech-branchen. Vi har samlet tre ting, du skal lære af BlackBerrys pinefulde nedtur.

3. januar 2022 kl. 11.05 | læs »