Lars Jacobsen

Chefredaktør, Computerworld

E-Mail

lja@cw.dk

Linkedin

Se Lars's LinkedIn profil

Chefredaktør for Computerworld siden 2013.

Mine interesser er især samlet om hvordan ny teknologi opstår og bliver brugt i samfundet eller i virksomheder. Jeg er oprindeligt uddannet cand.scient.adm. og skrev i sin tid speciale om hvordan opfattelsen og anvendelsen af it i den offentlige sektor har ændret sig over tid.

Hvordan de store virksomheder som Apple, Microsoft, Google og alle de andre kæmper om både privat- og virksomhedsbrugernes gunst er også noget jeg følger særligt med i.

Jeg har inden Computerworld blandt andet arbejdet for Teknologirådet, i Folketinget, forbedret usability i netbanker og på franske tankstationer samt tilbragt tre år i en offentlig styrelse med lave ledelsesinformation, tampe SQL-sætninger ind i rapportsoftware og prøve at få overblik over samtlige skibe i den danske handelsflåde siden 1978 - via en database som fik en gletscher til at virke hurtig.
1.415 artikler på Computerworld

Lars Jacobsen

Podcast: I Stockholm Kommune må de ikke længere anvende Microsoft 365 - hvorfor er det så ok i Københavns Kommune?

GDPR driller fortsat. Og i Stockholm må 40.000 kommunale medarbejdere vinke farvel til Microsoft 365. I Danmark er det offentlige til gengæld storforbruger af Microsoft 365. Hvordan hænger det lige sammen? Vi leder efter en forklaring på forskellen i denne episode af Inde i Maskinen.

27. januar 2022 kl. 15.32 | læs »

Kan Netcompanys succes blive for stor?

Netcompanys store succes giver også anledning til spørgsmål. For var det meningen, at det store monopol-brud, hvor opgaver rækker tilbage til organisationer som Kommunedata og Regnecentralen, skulle ende i hænderne på især et firma?

27. januar 2022 kl. 08.42 | læs »

"Vi bruger machine learning til at behandle vores data til at optimere billet-priserne - lige som man kender det fra luftfarten"

"Vi svømmer efterhånden i data. Data omkring hvordan vores kunder rejser med togene - og data om hvordan de søger på togene. Det giver nye muligheder for at bruge data, for at få flere kunder i togene."

26. januar 2022 kl. 12.40 | læs »