Alexander Haslund

Strategi- og ledelsesredaktør

E-Mail

aha@cw.dk

Linkedin

Se Alexander's LinkedIn profil

Jeg har konstant fokus på at komme tæt på de professionelle it-beslutningstageres udfordringer og muligheder. Mit mål er at levere relevant indhold om strategi, ledelse og digitalisering, der er aktuelt, i øjenhøjde, direkte værdiskabede og handlingsorienteret.

Jeg er udannet journalist fra Roskilde Universitet med en tværfaglig profil indenfor it og digitalisering.

Jeg interesserer mig for den teknologiske udvikling, nye trends, strategi og ledelse, metoder, markedet og de udfordringer og muligheder it og digitalisering medfører for det private og offentlige samt for samfundet som helhed.

2.456 artikler på Computerworld

Alexander Haslund

Pandora står overfor afgørende næste fase i kæmpe digital omstilling: "Det er en hjerteoperation i midten af forretningen"

Smykkeforhandleren Pandora har sat digital kapacitet og transformation i kernen af sin forretning i et forsøg på at få flere og mere trofaste kunder i butikken. "Vi er mere eller mindre halvvejs i vores digitale transformation," siger David Walmsley, chief digital & technology officer, der er klar med næste store projekt.

24. januar 2023 kl. 09.00 | læs »

Kom nu i gang med multifaktor-godkendelse: Her er AWS og Amazons forudsigelser for it-sikkerhed i 2023

En hel række af AWS og Amazons fremmeste eksperter og direktører på it-sikkerhedsområdet er klar med deres opfordringer og forudsigelser om cybersikkerhed i 2023. Tjek dem her.

23. januar 2023 kl. 15.10 | læs »

Spotify i stor fyringsrunde: Op mod 600 ansatte skal afskediges

Omkring seks procent af Spotifys ansatte er i dag blevet fyret. Daniel Ek, direktør og stifter af Spotify, erkender, at han har været for ambitiøs med investeringerne.

23. januar 2023 kl. 14.43 | læs »

SOS International har droppet den klassiske it-strategi: Sådan ser CIO'en og CEO'en på it-afdelingens fremtid

Dobbeltinterview: Computerworld møder CIO og CEO hos SOS International til et interview om deres sammenspil, og hvordan de ser på it-afdelingens udvikling nu og i fremtiden. "Jeg har udfordret mig selv på, hvornår der ikke eksisterer en it-afdeling længere," lyder det fra direktør Jan Sigurdur Christensen.

23. januar 2023 kl. 09.04 | læs »

Ramt af store problemer: Kombit aner ikke længere, hvornår Danmarks nye Sygesikrings-system kan være klart

Kombit aner efter store problemer ikke, hvornår landets nye og forsinkede sygesikringssystem kan gå i drift. Dermed skal der fortsat betales for, at det gamle Notus-system kører videre.

20. januar 2023 kl. 15.31 | læs »

SKI klar med et af de største it-udbud herhjemme: Søger leverandører til splinterny kæmpe-aftale

Udbudsmaterialet til den kommende SKI-rammeaftale 02.19 Fagsystemer er på gaden. Konkurrencen er dermed skudt i gang blandt de leverandører, der ønsker at levere fagspecifikke løsninger til det offentlige på en af de allerstørste rammeaftaler.

16. januar 2023 kl. 13.52 | læs »

MitID-overgang har kostet danske kommuner ekstraregning på op mod 100 millioner kroner

Danske kommuner har brugt så mange penge på at hjælpe borgere med det nye MitID, at nogle kommuner har været nødt til at spare på velfærden.

16. januar 2023 kl. 13.30 | læs »

Dansk top-CIO forventer øget fokus på besparelser: "Der bliver dialog med alle leverandører om priser"

Interview: Hvis færre danskere tager ud at rejse som følge af mindre købekraft, vil det gå ud over SOS Internationals forretning. Selskabets CIO Søren Kofoed Weeke mener, at vi går en periode i møde, hvor omkostningerne vil komme endnu mere i fokus.

13. januar 2023 kl. 12.20 | læs »

Helt til tops: Her er hovedopgaven hos Netcompany for tidligere Kombit-boss Thomas Rysgaard Christiansen

Interview: Kombits tidligere mangeårige direktør Thomas Rysgaard Christiansen er nu partner hos Netcompany, hvor han vil få fokus på et særligt område - som ikke har noget at gøre med Kombit. "Jeg har en loyalitetsforpligtigelse overfor min tidligere arbejdsplads, som jeg selvfølgelig opretholder," siger han.

12. januar 2023 kl. 10.40 | læs »

Kombits tidligere mangeårige direktør Thomas Rysgaard Christiansen får topstilling i Netcompany

I oktober forlod Thomas Rysgaard Christiansen, Kombits direktør igennem syv år, det kommunale it-fællesskab. Han tiltræder nu topstilling i Netcompany.

11. januar 2023 kl. 10.45 | læs »