Hans Erik Sørensen

Senior Software Konsulent, D60 A/S

E-Mail

hes@d60.dk

Linkedin

Se Hans Erik's LinkedIn profil

Med 14 års erfaring inden for softwareudvikling, har jeg set og prøvet meget i branchen. Jeg har arbejde med kodning, software arkitektur, usability/UX og projektledelse i en række forskellige it sammenhænge. Gennem hele karrieren har jeg været meget interesseret i procesforbedringer og aktivt involveret mig i initiativer af denne art på sine arbejdspladser for bedst muligt at sikre succesfulde projekter og leverancer. Jeg har en uddannelse som datalog fra 2000.

Nuværende job:
Software konsulent hos D60, hvor vi udarbejder forretningskritiske løsninger for diverse kunder. Sideløbende er jeg med i D60?s procesforbedringsteam inden for projektledelse.

Tidligere job:
Softwareudvikler og UX hos Systematic Software Engineering 2000-2005
Softwareudvikler hos CLC Bio 2005-2006
Projektleder og softwareudvikler hos Kamstrup 2006-2012
Senior Software Konsulent hos BIIR 2012

Certificeringer:
CSM, CSPO, Prince2 Foundation, IPMA D
8 artikler på Computerworld

Hans Erik Sørensen

3

Teknologien er kommet i anden række: Har forretningen dræbt innovationen?

Klumme: Forretningen og brugerne har fået stadig større indflydelse på it-systemerne. Spørgsmålet er nu, om teknikken er blevet så sekundær, at vi ikke længere kan skabe innovative forretningsløsninger.

16. marts 2016 kl. 09.01 | læs »
5

20 års fejl i softwareudvikling: Hvorfor er krav stadig så problematiske?

Klumme: Krav og kravstyring har alle dage været en af de store udfordringer ved softwareudvikling, og selv om der er skrevet kilometervis af bøger om emnet, gør mange stadig de samme fejl som for 20 år siden. Det skyldes måske først og fremmest menneskene.

25. januar 2016 kl. 06.25 | læs »
1

Derfor får du ikke nok ud af dine nye it-løsninger: Sådan får du (bedre) styr på implementeringen

Klumme: Mange organisationer oplever, at nye it-løsninger får langt mindre effekt end forventet. Ofte skyldes det for stort fokus på udviklingen og for lidt på implementeringen.

17. november 2015 kl. 09.02 | læs »
5

Softwareudviklerne dropper prototyper - men det går ud over kvalitet og hastighed

Klumme: Prototyping er langsomt ved at forsvinde fra softwareudviklernes værktøjskasse, og det er en skam, for der er meget vigtig læring at hente. I stedet anvendes ofte korte iterationer, men prototyper kan hjælpe med at skabe billigere og bedre produkter.

28. maj 2015 kl. 12.02 | læs »

Når it-projekter kikser: Hvorfor forstår du ikke, hvad jeg siger?

Klumme: Effektiv kommunikation i et it-projekt er afgørende for projektets succes. Men det kræver, at vi forstår begrænsningerne ved den måde, vi kommunikerer på.

9. april 2015 kl. 14.09 | læs »

Produktfiksering udvander dit it-projekt: Sådan holder du fokus på de reelle problemer

Klumme: Mange it-udviklingsprojekter giver for lidt værdi, fordi der er for snævert fokus på produktet i stedet for organisationsforandringer. Vi har brug for at gentænke det hele, så vi ikke bare producerer kaffekander.

24. februar 2015 kl. 10.02 | læs »

Agil softwareudvikling: Er du "den alvidende leverandør" eller "den travle kunde"?

Klumme: Agil softwareudvikling har stærkt fokus på godt samarbejde mellem kunde og leverandør. Men det løber tit ind i forhindringer. For eksempel kunder, der hele tiden sætter spørgsmålstegn ved timeforbruget i forhold til estimatet i kontrakten.

19. januar 2015 kl. 12.14 | læs »

Derfor er agil softwareudvikling meget mere end løbende afleveringer

Klumme: Agil softwareudvikling er meget udbredt, og de fleste peger på løbende afleveringer til kunden som det væsentligste kendetegn. Men selv om det er en forudsætning for agil softwareudvikling, så er det ikke det, der er det specielle.

15. december 2014 kl. 14.02 | læs »