Henrik Larsen

Chef for DKCERT

E-Mail

henrik.larsen@cert.dk

Henrik Larsen, der er chef for DKCERT og bestyrelsesmedlem i Rådet for Digital Sikkerhed, opdaterer en gang om måneden Computerworlds læsere med de seneste tendenser inden for informationssikkerhed.
DKCERT (www.cert.dk) er et dansk Computer Security Incident Response Team, der håndterer sikkerhedshændelser på forskningsnettet.

I samarbejde med tilsvarende organisationer over hele verden indsamler DKCERT information om internetsikkerhed. DKCERT er en organisation i DeIC (Danish e-Infrastructure Cooperation).
65 artikler på Computerworld

Henrik Larsen

Nu er det sommer: Men du kan ikke slappe af - se her hvordan de cyberkriminelle vil forsøge at narre dig

Klumme: Endelig. Sommerferien står for døren og mange af os kan lægge en hektisk og anderledes periode bag os – noget ingen af os har prøvet før. Kan vi så læne os tilbage og slappe af? Svaret giver vist sig selv.

26. juni 2020 kl. 14.02 | læs »

Coronakrisen er på retur. Cyberkrisen fortsætter. DKCERT's Trendrapport 2020 er på gaden

Klumme: Vi er i DK Cert klar med årets trendrapport, hvor vi blandt andet gennemgår de våben, som cyberkriminelle og statssponserede aktører anvender hele tiden og ikke kun i globale kriser. Kom til rapporten her.

29. maj 2020 kl. 14.37 | læs »
1

Hvad alle os, der arbejder med informationssikkerhed, kan lære af corona-krisen

Klumme: It-sikkerhedsfolk kan lære flere gode ting af corona-krisen - ikke mindst når det handler om styring og overblik.

24. april 2020 kl. 14.33 | læs »

I en krisetid er det afgørende at have en beredskabsplan

Klumme: Den verdensomspændende corona-epidemi viser betydningen af at være godt forberedt på selv det mest uventede. Men at være godt forberedt er ikke kun afgørende i forhold til virusudbrud og pandemier. Det skal man også være i forhold til cyberangreb.

27. marts 2020 kl. 14.30 | læs »
1

Alle taler om cybersikkerhed - men det vigtige er og bliver stadig informations-sikkerhed

Klumme: Glem ikke at det først og fremmest handler om informationssikkerhed - at sikre informationer mod tab af integritet, tilgængelighed og fortrolighed. Har vi informationssikkerheden på plads, får cyberkriminelle, -spioner, -terrorister og -hacktivister ikke mange ben til jorden.

28. februar 2020 kl. 14.30 | læs »
1

En ny dreng i klassen: Velkommen til Danish Hub for Cybersecurity

Klumme: Det ved en ny dreng i klassen er, at han kan se på det hele med friske øjne og stille spørgsmål ved ting, som de gamle ikke tænker over længere, lave nye konstellationer, se alternative sammenhænge. I det hele taget lukke frisk luft ind. Og hvem vil ikke gerne have sådan en dreng i klassen?

31. januar 2020 kl. 14.44 | læs »

Cybersikkerhed i nisseland: Et fængslende juleeventyr (der heldigvis ender godt)

Klumme: Ved fælles samarbejde i Christmas Protection Officer’s Organisation (CPOO) og skarpt fokus på Christmas Continuity Management (CCM) lykkedes det julemændene ved samarbejde og videndeling at gøre noget, som reddede julen for alle børn i verden. Læs det fængslende juleeventyr.

27. december 2019 kl. 11.57 | læs »
9

Nu er der deadline for ufravigelige krav om informationssikkerhed

Klumme: Statslige myndigheder skal fra årsskiftet overholde en række minimumskrav om informationssikkerhed. Det er en rigtig god idé, som de private virksomheder også kan lære meget af.

29. november 2019 kl. 12.59 | læs »
1

Sådan undgår du at blive fanget i phishing-fælden: Kriminelle er konstant på jagt efter højtspecialiseret viden

Klumme: Beskyttelse af forskningsdata er en vigtig opgave på universiteterne. Her er et eksempel på en konkret trussel og de redskaber, vi anbefaler for at undgå de kriminelles fiskeri efter oplysninger.

25. oktober 2019 kl. 14.15 | læs »
2

Oktober bør få betydning for alle, der går op i it-sikkerhed

Klumme: Oktober er valgt som national cybersikkerhedsmåned og det betyder et skærpet fokus på informationssikkerheden. Det handler om at bruge fællesskabet til oplysning og digitale kulturændringer, men vi må ikke glemme teknologien.

27. september 2019 kl. 14.30 | læs »