Henrik Larsen

Chef for DKCERT

E-Mail

henrik.larsen@cert.dk

Henrik Larsen, der er chef for DKCERT og bestyrelsesmedlem i Rådet for Digital Sikkerhed, opdaterer en gang om måneden Computerworlds læsere med de seneste tendenser inden for informationssikkerhed.
DKCERT (www.cert.dk) er et dansk Computer Security Incident Response Team, der håndterer sikkerhedshændelser på forskningsnettet.

I samarbejde med tilsvarende organisationer over hele verden indsamler DKCERT information om internetsikkerhed. DKCERT er en organisation i DeIC (Danish e-Infrastructure Cooperation).
76 artikler på Computerworld

Henrik Larsen

1

Farvel og tak, 2018: Du gjorde et fantastisk arbejde for Danmarks sikkerhed

Klumme: 2018 vil bliver husket som et ualmindeligt godt sikkerhedsår, og 2019 ser ud til at blive mindst lige så interessant. Her er forklaringen.

28. december 2018 kl. 08.50 | læs »
1

Når krisen bryder løs, bedømmes du på forberedelsen

Klumme: Her er tre grundelementer, der skal sørger for, at du holder organisationen oven vande, når lokummet for alvor begynder at brænde. Dette skal du have med i din kriseplanlægning.

29. november 2018 kl. 12.36 | læs »

Millioner er blevet ramt: Her er den ubehagelige lære af det store Facebook-hack

Klumme: Deling af dine data via sociale netværk kan blive deling af dine data med resten af klodens internet-brugere. Det har vi fået millioner af beviser for i den seneste tid. Derfor bør du lære digitalt selvforsvar.

26. oktober 2018 kl. 14.01 | læs »
2

Lad aldrig cpr-nummeret stå alene: Det er ikke en autentifikation - men blot et løbenummer

Klumme: Selv om cpr-systemet får kritik, så er det rigtigt nyttigt. Problemet er, at mange misforstår cpr-nummeret og ser det som en autentifikation. Men vi skal altid huske, at cpr-nummeret i sig selv blot er et løbenummer og ikke et element, der kan stå alene.

28. september 2018 kl. 14.30 | læs »
2

Kriminelle er begyndt at bruge sex, adgangskoder og telefonnumre til at skræmme dig til at betale løsepenge

Klumme: Sofistikerede afpresningsmails med informationer om din adgangskode eller dit telefonnummer er begyndt at pible frem. Her er tendenserne i fremtidens digitale personangreb og metoder til at undgå dem.

31. august 2018 kl. 13.58 | læs »
7

Hvad siger du til et password på 64 tegn?

Klumme: Password er stadig et svagt led i it-sikkerheden, og vi har brug for at nytænke de nuværende anbefalinger. Der skal stilles flere krav til tjenesteudbyderen og færre krav til brugeren. Her er nogle ideer til, hvordan fremtidens adgangskode skal udformes.

30. juli 2018 kl. 15.52 | læs »
1

Hold hovedet koldt, selv om det er varmt: Sådan undgår du direktørsvindel i sommerferien

Klumme: Hold hovedet koldt, selv om det er varmt: Sådan undgår du direktørsvindel i sommerferien

29. juni 2018 kl. 14.33 | læs »
1

Nu går det for alvor løs med GDPR: Her er fem ting, du skal være forberedt på

Klumme: Her kan du finde fem områder, hvor du kan sætte ind for ikke at ende i fedtefadet med en bøde hængende over hovedet.

25. maj 2018 kl. 14.44 | læs »

Kunstig intelligens har stor betydning på it-sikkerhedsområdet: Kan hjælpe både angribere og forsvarere - men skal anvendes rigtigt

Klumme: Machine learning og andre teknologier inden for kunstig intelligens kan hjælpe såvel hackere som sikkerhedsfolk.

26. april 2018 kl. 13.29 | læs »
6

Har du husket at nedskrive en politik for lagring af e-mail? Det bør du gøre straks

Klumme: Hvor længe opbevarer I mon en medarbejders e-mails, efter vedkommende er fratrådt? Det er en god ide at udarbejde en nedskrevet mailpolitik.

28. marts 2018 kl. 13.05 | læs »