Henrik Larsen

Chef for DKCERT

E-Mail

henrik.larsen@cert.dk

Henrik Larsen, der er chef for DKCERT og bestyrelsesmedlem i Rådet for Digital Sikkerhed, opdaterer en gang om måneden Computerworlds læsere med de seneste tendenser inden for informationssikkerhed.
DKCERT (www.cert.dk) er et dansk Computer Security Incident Response Team, der håndterer sikkerhedshændelser på forskningsnettet.

I samarbejde med tilsvarende organisationer over hele verden indsamler DKCERT information om internetsikkerhed. DKCERT er en organisation i DeIC (Danish e-Infrastructure Cooperation).
76 artikler på Computerworld

Henrik Larsen

Cybersikkerhed i nisseland: Et fængslende juleeventyr (der heldigvis ender godt)

Klumme: Ved fælles samarbejde i Christmas Protection Officer’s Organisation (CPOO) og skarpt fokus på Christmas Continuity Management (CCM) lykkedes det julemændene ved samarbejde og videndeling at gøre noget, som reddede julen for alle børn i verden. Læs det fængslende juleeventyr.

27. december 2019 kl. 11.57 | læs »
9

Nu er der deadline for ufravigelige krav om informationssikkerhed

Klumme: Statslige myndigheder skal fra årsskiftet overholde en række minimumskrav om informationssikkerhed. Det er en rigtig god idé, som de private virksomheder også kan lære meget af.

29. november 2019 kl. 12.59 | læs »
1

Sådan undgår du at blive fanget i phishing-fælden: Kriminelle er konstant på jagt efter højtspecialiseret viden

Klumme: Beskyttelse af forskningsdata er en vigtig opgave på universiteterne. Her er et eksempel på en konkret trussel og de redskaber, vi anbefaler for at undgå de kriminelles fiskeri efter oplysninger.

25. oktober 2019 kl. 14.15 | læs »
2

Oktober bør få betydning for alle, der går op i it-sikkerhed

Klumme: Oktober er valgt som national cybersikkerhedsmåned og det betyder et skærpet fokus på informationssikkerheden. Det handler om at bruge fællesskabet til oplysning og digitale kulturændringer, men vi må ikke glemme teknologien.

27. september 2019 kl. 14.30 | læs »
5

Fire gode råd: Sådan bliver IoT en hjælp og ikke en sikkerhedsbombe

Klumme: IoT kan uden den mindste tvivl gøre vores liv lettere, og der er mange fordele. Men vi kan kun høste dem, hvis de internetaktiverede enheder er sikre og betroede. Her har du fire trin til bedre sikkerhed.

30. august 2019 kl. 15.12 | læs »

Sådan kan vi bekæmpe den evige phishing-trussel: Her er de gode råd

Klumme: Phishing-beskeder hærger de danske indbakker og de er vanskelige at undgå. Der skal en trebenet strategi til at minimere truslen.

26. juli 2019 kl. 13.25 | læs »
3

It-kriminelle holder ikke ferie: Sådan får du en sikker sommerferie

Klumme: Det kan være svært at fokusere på informationssikkerhed, når ferien starter og der er udsigt til strand, kolde øl og masser af is med ungerne - men det skal du. Her er en stribe gode råd, så du kan ruste dig mod grimme overraskelser på sommerferien.

28. juni 2019 kl. 13.25 | læs »

Her er Dkcerts anbefalinger til ledelsen om informationssikkerhed: Se de 11 punkter

Klumme: I Dkcert samler vi hvert år vores viden i en Trendrapport, der blandt andet danner udgangspunkt for vores anbefalinger om informationssikkerhed. Har er vores 11 anbefalinger til (universitets)ledelsen.

31. maj 2019 kl. 13.08 | læs »
5

Vores brugere kan med et enkelt password logge på 4.000 tjenester: Sådan har vi selv bygget en sikker login-løsning

Klumme: På de højere uddannelsesinstitutioner i Danmark kan man med ét enkelt password logge på 4.000 danske og globale tjenester. Her er forklaringen på, hvordan det virker.

26. april 2019 kl. 14.30 | læs »

Telesektorens DCIS skal placeres hos os - og det vil gavne både telesektoren, universitetsverdenen og samfundet

Klumme: De 11 teleselskaber har valgt Dkcert som medspiller i deres kommende DCIS. Det samarbejde vil være til gavn for både telesektoren, universitetsverdenen og samfundet.

29. marts 2019 kl. 14.27 | læs »