Jens Monrad

Chefanalytiker, Google Mandiant

E-Mail

monrad@google.com

Twitter

@jenschm

Linkedin

Se Jens's LinkedIn profil

Jeg er chefanalytiker i Google Mandiant, hvor jeg arbejder med strategisk efterretning og analyse af cyberangreb.

Uden for Google Mandiant holder jeg hyppigt foredrag om it-sikkerhed og er aktivt medlem af IT-branchens (ITB) IT-sikkerhedsudvalg.
6 artikler på Computerworld

Jens Monrad

Cybertruslen stiger frem mod EP-valget – men vi skal ikke gå i panik

Klumme: Russiske hackere og andre aktører vil forsøge at påvirke stemmerne til EP-valget, som vi senest så i Tyskland. De har tvivlsom succes, men deres mål er først og fremmest at få os til at gå i kollektiv panik.

6. juni 2024 kl. 12.59 | læs »
31

Tak til 3: Det er modigt at stå frem og fortælle om problemer med it-kriminelle, der har stjålet data om tusindvis af kunder

Klumme: Vi skal huske at rose dem, der tør stå frem og fortælle, at it-kriminelle har stjålet data fra dem eller på anden måde skadet dem. Så mange tak til 3. Jeg håber, at dette baner vejen for, at andre virksomheder derude også vil stå frem.

16. februar 2017 kl. 12.40 | læs »
7

Det er på tide at vi udnævner en it-sikkerhedschef for det offentlige

Klumme: Disruption og digitalisering er store hovedemner, når der tales om effektivisering inden for det offentlige. Men jeg savner i høj grad et mere strategisk fokus på it-sikkerhed. Hvor bliver CISO'en af?

1. februar 2017 kl. 09.00 | læs »
2

Hvorfor skal det tage 146 dage før et it-angreb bliver opdaget i Danmark?

Klumme: Danske firmaer og myndigheder er stadig næsten et halvt år om at opdage it-angreb. Det er dog næsten to måneder hurtigere end sidste år, men spørgsmålet er, om man kan være tilfreds med det.

15. marts 2016 kl. 10.02 | læs »
3

Teknik er ikke nok mod ransomware-angreb: Her er fem veje til moden it-sikkerhed

Klumme: Der skal en moden it-sikkerhed til at håndtere ransomware og andre it-angreb for alvor. Mange virksomheder forlader sig på teknik og sikkerhedsprodukter, men det er utilstrækkeligt. Her er fem overvejelser, der kan hjælpe dig videre.

21. december 2015 kl. 10.01 | læs »

Mine fire bedste råd: Sådan forbereder du dig bedst muligt mod de frygtede APT-angreb

Klumme: Advanced Persistent Threat (APT) rammer i stigende grad også virksomheder, så det er vigtigt at forberede sig, for angrebene er alvorlige og avancerede. Her er de bedste råd, som ikke koster spidsen af en jetjager at følge.

14. december 2015 kl. 09.02 | læs »