Leif Jensen

Nordisk salgs- og marketingdirektør hos ESET.

E-Mail

leif@eset.se

Twitter

@LeifJensenDK

Linkedin

Se Leif's LinkedIn profil

It-sikkerhed påvirker alle om vi vil det eller ej. Private som virksomheder er konstant i risikogruppen for at blive ramt af malware, ransomware eller et af de mange andre cyberangreb der florerer på det store internet.

Derfor er det vigtigt at vi alle forholder os til såvel it-sikkerhed, som de cybertrusler der findes, og ikke stikker hovedet i busken og forventer at andre løser problemerne for os.

Det er også vigtigt at huske, at ikke alle problemer skyldes de cyberkriminelle. Vi bærer selv en del af ansvaret, og dermed også skylden når det går galt. Det er emner jeg beskæftiger mig meget med, både her i mine klummer og i min dagligdag i ESET. For hvis vi skal skabe en robust it-sikkerhedskultur, så er det vigtigt at vi kigger på alle aspekter – ikke kun de tekniske – og det er vigtigt at vi forstår, hvad det er vi snakker om.

It-sikkerhed har været en integreret del af min hverdag i over 30 år. Allerede som ganske ung, hvor jeg var ivrig amatørprogrammør, fangede denne verden min interesse, og den har aldrig forladt mig.

I de sidste 20 år har jeg beskæftiget mig professionelt med it-sikkerhed. Blandt andet som nordisk direktør for Kaspersky Lab og siden 2019 som nordisk Salgs & Marketing Direktør hos ESET.
18 artikler på Computerworld

Leif Jensen

Er zero trust en naiv illusion?

Klumme: Det helt store emne inden for cybersikkerhed er zero trust, stol på ingen. Tanken er tiltalende og ville kunne yde en imponerende grad af beskyttelse – men det er også stort set teknisk umuligt at implementere.

7. januar 2022 kl. 10.00 | læs »

Er det virkelig nok kun at være beskyttet om tirsdagen?

Klumme: Om tirsdagen fikser vi ugens it-problemer, læner os tilbage og venter en uge, før vi igen retter problemer. Men de cyberkriminelle angriber altså ikke kun om tirsdagen.

30. september 2021 kl. 14.22 | læs »

Vi har et problem med datasikkerhed: Det offentlige må godt overtræde GDPR

Klumme Vi har et problem, når det kommer til datasikkerhed – der er en tydelig dobbeltstandard. Vi har et sæt regler, der gælder for det private, men ikke for det offentlige, og det kan ikke være rigtigt.

30. august 2021 kl. 12.08 | læs »

Er Danmark i (cyber)krig?

Klumme: Folketinget har placeret Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste. Men det er problematisk, at en militærenhed får politimæssige beføjelser på dansk jord - uden om politiet og deres kontrol. Modellen er i stykker og bør fikses – medmindre vi altså er i krig.

22. juni 2021 kl. 13.40 | læs »
2

Jeg vil have retten til at være anonym tilbage, tak

Klumme: Det er let at være synlig online, men det er næsten umuligt at blive usynlig igen. Kun ganske få kan finde ud af at slette alt, og derfor kommer vi i fremtiden til at se tjenester, der tilbyder at fjerne din digitale identitet.

31. maj 2021 kl. 10.45 | læs »

Vi sviner med andres personlige informationer - men det har vi slet ikke ret til

Klumme: Når vi skal på de nyeste sociale medier, bruge messenger-tjenester eller bare have den nyeste app, så siger vi rask væk ja tak til at give adgang til vores kontakter på mobilen, men det har vi ikke ret til, for det er slet ikke vores egne informationer, der er i spil.

27. april 2021 kl. 12.22 | læs »

5G: Kan vi stole på kineserne?

Klumme: Der er almen konsensus om at udpege kineserne som de store skurke, når det handler om 5G. Men virkeligheden er, at vi ikke kan stole på nogen som helst.

25. februar 2021 kl. 10.20 | læs »

De cyberkriminelle har skumle planer for 2021

Klumme: I takt med at virksomheder får bedre styr på sikkerheden og bliver bedre til at blokere cyberkriminelles forsøg på at kryptere filer, skifter angriberne metode og undlader i første omgang at kryptere filerne – de har nemlig helt andre planer.

1. februar 2021 kl. 11.40 | læs »
7

Syv passwords er alt, du behøver

Klumme: Vores passwords er for enkle, de bliver brugt igen og igen, og vi er ikke særlig gode til at passe på dem. Årsagen er simpel – vi er alt for dovne til at bruge dem korrekt. Men jeg har godt nyt – du behøver kun huske på syv forskellige passwords.

28. december 2020 kl. 11.30 | læs »
2

Skræmmende misforståelse: Du kan ikke beskytte dig mod DDoS-angreb

Klumme: Det er en udbredt misforståelse, at det ikke er muligt at beskytte sig mod de farlige DDoS-angreb. Politikere har været ude og sige, at det må vi bare vænne os til – men det passer ikke. Du kan sagtens beskytte din virksomhed mod DDoS-angreb.

12. november 2020 kl. 14.40 | læs »