Leif Jensen

Nordisk salgs- og marketingdirektør hos ESET.

E-Mail

leif@eset.se

Twitter

@LeifJensenDK

Linkedin

Se Leif's LinkedIn profil

It-sikkerhed påvirker alle om vi vil det eller ej. Private som virksomheder er konstant i risikogruppen for at blive ramt af malware, ransomware eller et af de mange andre cyberangreb der florerer på det store internet.

Derfor er det vigtigt at vi alle forholder os til såvel it-sikkerhed, som de cybertrusler der findes, og ikke stikker hovedet i busken og forventer at andre løser problemerne for os.

Det er også vigtigt at huske, at ikke alle problemer skyldes de cyberkriminelle. Vi bærer selv en del af ansvaret, og dermed også skylden når det går galt. Det er emner jeg beskæftiger mig meget med, både her i mine klummer og i min dagligdag i ESET. For hvis vi skal skabe en robust it-sikkerhedskultur, så er det vigtigt at vi kigger på alle aspekter – ikke kun de tekniske – og det er vigtigt at vi forstår, hvad det er vi snakker om.

It-sikkerhed har været en integreret del af min hverdag i over 30 år. Allerede som ganske ung, hvor jeg var ivrig amatørprogrammør, fangede denne verden min interesse, og den har aldrig forladt mig.

I de sidste 20 år har jeg beskæftiget mig professionelt med it-sikkerhed. Blandt andet som nordisk direktør for Kaspersky Lab og siden 2019 som nordisk Salgs & Marketing Direktør hos ESET.
18 artikler på Computerworld

Leif Jensen

Det kan bare ikke siges tydeligt nok: Opdateringer er ikke valgfri - for manglende opdateringer kan dræbe

Klumme: 10. september i Düsseldorf døde en kvinde som følge af, at universitetshospitalet i Düsseldorf blev offer for et ransomware angreb, der låste hospitalets it-systemer og betød, at operationer og behandlinger ikke kunne finde sted.

27. oktober 2020 kl. 13.37 | læs »

Ramt af ransomware? Det er din egen skyld...

Klumme: I dag bliver mere end halvdelen af danske virksomheder ramt af en eller anden form for cyberangreb, og størstedelen af disse er ransomware. Det viser tydeligt, at beskyttelsen hos virksomhederne bare ikke er god nok. Hvad er undskyldningen?

28. august 2020 kl. 10.45 | læs »
6

Undgå at begå mine fejl når du skal arbejde fra hjemmekontor

Klumme: Tilbage i 2002 begyndte jeg at arbejde permanent fra hjemmekontor, og de seneste år har jeg gjort det to-tre dage om ugen - endda som leder for en række medarbejdere. Det stiller lidt krav til både teknik og selvdisciplin, og i begyndelsen begik jeg alle de fejl, som man kan begå. Her er mine råd til dig - og din virksomhed.

16. marts 2020 kl. 15.13 | læs »
9

I dag er det Aula: Hvad bliver det næste, der bliver hacket?

Klumme: It-sikkerheden sejler i det offentlige. Lad nu kræfter fra det private erhvervsliv være med i design og beslutnings-fasen og ikke kun i priskampen på udbud om selve opgaven.

22. november 2019 kl. 14.40 | læs »

Regeringens nye it-sikkerhedsplan lugter af valgflæsk

Klumme: Regeringens nye it-sikkerhedsplan indeholder mange gode hensigter, men det falder tungt til jorden uden konkret finansiering – for det ambitions-niveau, der er lagt op til, kommer til at blive rigtig dyrt at føre ud i virkeligheden.

7. januar 2019 kl. 15.15 | læs »
3

Efter WannaCry må politikerne da fatte det: Nedslidte og ubeskyttede offentlige it-systemer er en alvorlig trussel mod vores alle sammens sikkerhed

Klumme: Hele vores samfund er ved at blive gennemdigitaliseret. I den proces bliver nedslidte og sårbare it-systemer pludselig eksponeret for angreb, og det kan ende helt galt. Men det overser man i det offentlige.

19. maj 2017 kl. 08.04 | læs »
8

Børn og unge ved chokerende lidt om cybercrime: Derfor må sikkerhedsbranchen på banen

Klumme: Gennemsnitsalderen for en it-kriminel er 17 år, og der bliver stadig flere af dem. Det bliver vi nødt til at gøre noget ved, og it-sikkerhedsbranchen har et ansvar.

2. marts 2017 kl. 10.08 | læs »

It-sikkerhedsbranchen mister vigtigt forsvarsvåben: Det skal du forberede dig på i 2017

Klumme: Det bliver meget værre på sikkerhedsfronten i 2017. Oven i købet mister sikkerhedsfolkene et vigtigt værktøj - her er de dystre udsigter.

22. december 2016 kl. 09.58 | læs »