Torben Rune

Civilingeniør, stifter af Teleanalyse

E-Mail

torben.rune@gmail.com

Linkedin

Se Torben's LinkedIn profil

Torben Rune er velkendt i den danske telebranche, hvor han med sin tekniske indsigt har bidraget til opbygningen af danske bredbåndstjenester på både fiber og radio.

Internationalt har han arbejdet for ETSI og the European Communications Office (ECO). Han er medlem af Telepolitisk Udvalg under Dansk Industri (DI), IDA Connect, CenSec samt tilknyttet Uddannelses- og Forskningsministeriets censorkorps.

I 1989 stiftede han sin egen rådgivningsvirksomhed og har siden arbejdet som uafhængig konsulent inden for telekommunikationsområdet.

Tidligere job:

  • Netplan A/S, 1989 - 2018
  • Fischer & Lorenz, 1987 - 1989
  • Dansk Data Elektronik, 1983 - 1987
4 artikler på Computerworld

Torben Rune

3

5G kommer til at føre til en ny industriel revolution

Klumme: Selv om det lige nu kan være svært at se den store forskel mellem 5G og de tidligere generationers mobilnet, så er 5G den samme revolution for industrien, som mobiltelefoni var for os almindelige brugere, da det første telefoner kom på gaden for mere end 30 år siden.

22. oktober 2020 kl. 10.00 | læs »
9

Forstå 5G - og undgå at blive skuffet

Klumme: Teleselskaber og kunder kan godt indstille sig på, at risikoen for skuffede forventninger til 5G lurer lige om hjørnet. Her får du overblikket over både falske og sande sandheder om 5G.

2. oktober 2020 kl. 14.41 | læs »
2

Er nogen med på en lytter af dit fiber-netværk? Så nemt er det

Klumme: Selv om man ikke skulle tro det, og selv om man i en del år mente, at fiberkabler var umulige at aflytte, så har der de seneste 10 år eksisteret udstyr, der med største lethed er i stand til at genskabe en fuldstændig kopi af det, der overføres.

3. september 2020 kl. 13.15 | læs »

5G-tillid er godt - men standarder er altså bedre

Klumme: Gennem flere år har teleindustrien været vidne til, hvordan diskussionerne om sikkerheden i de kommende 5G net har ført til en ændret holdning til både mobilnettet og til leverandørerne. Den situation er blandt andet opstået, fordi der ikke stilles krav til sikkerhedsstandarder i de enkelte produkter - og det er lidt af et paradoks.

24. august 2020 kl. 14.30 | læs »