Torben Rune

Civilingeniør, stifter af Teleanalyse

E-Mail

torben.rune@gmail.com

Linkedin

Se Torben's LinkedIn profil

Torben Rune er velkendt i den danske telebranche, hvor han med sin tekniske indsigt har bidraget til opbygningen af danske bredbåndstjenester på både fiber og radio.

Internationalt har han arbejdet for ETSI og the European Communications Office (ECO). Han er medlem af Telepolitisk Udvalg under Dansk Industri (DI), IDA Connect, CenSec samt tilknyttet Uddannelses- og Forskningsministeriets censorkorps.

I 1989 stiftede han sin egen rådgivningsvirksomhed og har siden arbejdet som uafhængig konsulent inden for telekommunikationsområdet.

Tidligere job:

  • Netplan A/S, 1989 - 2018
  • Fischer & Lorenz, 1987 - 1989
  • Dansk Data Elektronik, 1983 - 1987
2 artikler på Computerworld

Torben Rune

2

Er nogen med på en lytter af dit fiber-netværk? Så nemt er det

Klumme: Selv om man ikke skulle tro det, og selv om man i en del år mente, at fiberkabler var umulige at aflytte, så har der de seneste 10 år eksisteret udstyr, der med største lethed er i stand til at genskabe en fuldstændig kopi af det, der overføres.

3. september 2020 kl. 13.15 | læs »

5G-tillid er godt - men standarder er altså bedre

Klumme: Gennem flere år har teleindustrien været vidne til, hvordan diskussionerne om sikkerheden i de kommende 5G net har ført til en ændret holdning til både mobilnettet og til leverandørerne. Den situation er blandt andet opstået, fordi der ikke stilles krav til sikkerhedsstandarder i de enkelte produkter - og det er lidt af et paradoks.

24. august 2020 kl. 14.30 | læs »