Feriba Bahir Andersen

Managementkonsulent i Proficio

E-Mail

feriba@proficio.dk

Linkedin

Se Feriba's LinkedIn profil

Feriba Bahir Andersen er managementkonsulent og rådgiver inden for it, jura og forhandling.

Feriba har substantiel ekspertise og erfaring, fra IT-, forsvars- og teknologisektoren, som managementkonsulent og chefkonsulent i organisationer såsom PA Consulting, Forsvarsministeriet og ATP.

Feriba har udarbejdet IT-kontrakter, udbud- og forhandlingsstrategier.

Feriba har konciperet udbudsmateriale, herunder IT-kontrakter vedrørende netværk-, software-, hardware-, konsulent-, cybersikkerhed-, følsomt forsvars-, sikkerhedsudstyr og services.

Feriba er certificeret forhandler og har undervist i forhandling, jf., Harvard metodik.

Feriba er Cand.jur., fra Aarhus Universitetet. Feriba har opnået supplerende eksamensbeviser om IT, jura og forhandling etc., fra Harvard, Yale og Michigan universiteter; fx Harvard Computer Science for Lawyers, Harvard Negotiation Master Class, Yale American Contract Law II, Digital Transformation University of Virginia, Mediation and Conflict Resolution ESSEC Business School etc.
6 artikler på Computerworld

Feriba Bahir Andersen

Systematisk og metodisk: Sådan forbereder du dig bedst på et forhandlingsforløb

Klumme: Erfaring viser, at de fleste af de forhandlinger, der kuldsejler, gør det på baggrund af ensidigt fokus på vind/tab, ustruktureret tilgang til forhandlingen og lav ekspertise indenfor anerkendte forhandlingsmodeller.

26. maj 2023 kl. 12.35 | læs »

Sådan undgår du forkerte kravspecifikationer, som ender med elendige løsninger og slagsmål i retten

Klumme: Kravspecifikationer i forbindelse med it-indkøb er en kunstart, som sagtens kan ende med en teknologisk og økonomisk katastrofe. Kunsten at finde balancen, hvor kravene er så præcist formuleret, at man får det, man ønsker, uden at gøre kravene så detaljerede, at de lægger alt for mange sten i vejen for leverandøren. Og hvordan gør man så det?

25. maj 2023 kl. 09.40 | læs »

Sådan indgår du kontrakter om it-indkøb, som faktisk skaber værdi for din virksomhed

Klumme: Kontrakter om teknologiske anskaffelser ofte er ensidigt formulerede, hvor risici kun er tildelt den ene part. En kontrakt skal selvfølgelig være er bindende og kunne håndhæves ad retlig vej. Men det er lige så vigtigt, at kontrakten giver parterne mulighed for at opnå deres forretningsmæssige målsætninger. Og hvordan gør man så lige det?

24. maj 2023 kl. 10.31 | læs »

Har du den rigtige strategi for sourcing og udbud? Her er et bud på en effektiv tretrinsraket.

Klumme: Den rigtige sourcing- og udbudsstrategi kan bidrage til at vælge den rigtige it-løsning, herunder at opnå økonomiske fordelagtige priser og rabatter, der kan føre til en bedre anvendelse af virksomhedens fastsatte it-budget ... og en værdiskabende kontrakt, som gør det muligt at opnå forretningsværdi på lang sigt og den kan forebygge dyre og konfliktfulde tvister og retssager.

23. maj 2023 kl. 13.35 | læs »

Derfor skal du gennemføre en markedsdialog, før du indgår en kontrakt om indkøb af it

Klumme: Inden en virksomhed eller en organisation starter en anskaffelsesproces, bør man gennemføre en markedsdialog, som kan bidrage til at sikre et godt match mellem virksomhedens behov og de tilgængelige it-løsninger, nye trends og relevante teknologier på markedet.

23. maj 2023 kl. 10.32 | læs »

Sådan forebygger du konfliktfyldte tvister om it-projekter: Brug den strategiske og teknologiske anskaffelsesmodel

Klumme: Kontrakter om teknologiske anskaffelser er ofte ensidigt formuleret. Målet er at minimere kundernes risici og indgå en kontrakt, som kan håndhæves ved retten – uden at disse kontrakter samtidig giver mulighed for, at parterne kan opnå deres fastsatte gevinster og forretningsmæssige målsætninger. I stedet bør man satse på en værdiskabende kontrakt.

22. maj 2023 kl. 13.14 | læs »