Annonceindlæg fra Cisco (gammel)

Automatisering og værktøjerne gør forskellen

Den jydske Haandværkerskole er godt klar over, hvor vigtig it-sikkerhed er. De oplever nemlig tit, at udefrakommende prøver at komme på deres netværk.

Derfor blev værktøjer til at skabe det fulde overblik en udslagsgivende faktor samtidig med, at automatisering blev til en naturlig del af hverdagen.

En af de største udfordringer i dag, når det gælder sikkerhed, er den åbenhed mod omverdenen, der ganske enkelt er nødvendig for såvel virksomheder som organisationer og ikke mindst uddannelsesinstitutioner. Det at være mobil og kunne tilgå virksomhedens data uanset, om man er på rejse i udlandet eller sidder ude hos en kunde, er både et helt naturligt konkurrenceparameter og en helt naturlig medarbejderforventning. Det samme gør sig gældende i uddannelsessektoren, hvor undervisningen i dag er tilrettelagt ud fra muligheden for at kunne gå på nettet, ligesom eleverne forventer, at de kan medbringe deres eget udstyr.

”Samtidig er det så også det, der udgør det største trusselsscenarie for os. Nemlig det faktum, at vores elever hver især møder op med deres egen computer, tablet eller smartphone, som de bruger til at koble på vores netværk. Et trusselscenarie, der skyldes, at vi som uddannelsesinstitution ikke har en jordisk chance for at gennemskue, hvad eleverne eventuelt har liggende af skadelig software på deres enheder, eller hvilke trusler, der forsøger at benytte enhederne med henblik på at lave ravage i vores netværk. Det vil ganske enkelt være en katastrofe for os, hvis f.eks. et ransomware angreb låser vores computere og administrative data.”

 

Der måtte nytænkning til

Det siger Boris Wøldike, der er It-ansvarlig på Den jydske Haandværkerskole og har ansvaret for, at netværket fungerer, som det skal, og er sikkert at anvende. Både når det gælder adgang til data og adgang til internettet. Ganske som i enhver anden type virksomhed er det jo i dag hele fundamentet for, at man kan drive sin forretning. Den jydske Haandværkerskole har 700 elever og 160 fastansatte lærere samt administrativt personale, og her finder man tømreruddannelsen, tækkemandsuddannelsen, køleuddannelsen, eluddannelsen samt plastuddannelsen.

”Vi har for et stykke tid siden oplevet et forsøg på ransomware. Det var det klassiske scenarie, hvor en medarbejder kom til at trykke på et link i en e-mail, hvorefter vedkommendes computer blev låst, og data blev krypteret. Medarbejderen var hurtig til at melde problemet til it-afdelingen, så vi kunne isolere maskinen i netværket og forhindre et eventuelt angreb i at sprede sig yderligere. Denne hændelse betød, at automatisering af netværkssikkerheden blev en vigtig brik i den nuværende sikring af netværket, og det har betydet nye værktøjer, som reducerer manuelle processer. ­Reelt betød det, at vi i samarbejde med Cisco aftalte en prøveperiode, hvor vi kunne teste nogle af deres værktøjer af,” siger Boris Wøldike videre.

 

Truslerne for dagens lys

Rent faktisk viste det sig, at man i prøve­perioden registrerede ikke mindre end 8.000 trusler fordelt på 17 forskellige typer, blandt andre crypto­mining og ransomware. En øjenåbner, som mange organisationer får, når disse værktøjer installeres, og det faktiske trusselsbillede kommer for dagens lys.

”Derfor valgte vi Cisco Umbrella til at beskytte hele netværket, mens vi yderligere valgte at installere Cisco Amp for Endpoints på det administrative udstyr, så vi kan sikre, at der ikke er malware eller anden skadelig software i omløb på vores netværk. Den helt store fordel ved løsningen er imidlertid ikke blot værktøjerne i sig selv, men det overblik, vi nu har fået, samt den automatisering, der ligger i løsningen. Vi skal ikke ­manuelt gribe ind og håndtere hændelser, processen kører af sig selv via værktøjerne.

Det er meget enkelt både at opdage en trussel og identificere, på hvilken enhed eller hvor i netværket den gemmer sig,” siger Boris Wøldike og føjer til, at man lige­ledes sætter pris på Cisco Talos, Ciscos cyber­trusselsenhed, der sørger for, at løsningen altid er opdateret med den seneste information om trussels­billedet.

 

Boris Wøldike,
It-ansvarlig på Den jydske Haandværkerskole

Kontaktinfo:

Cisco Systems Danmark ApS (gammel)

Lautrupsgade 7

2100 København

https://www.cisco.dk

Våbenkapløbet er bestemt ikke tabt

De it-kriminelle er snedige. Men med rettidig omhu er det muligt at holde dem fra døren. Værktøjerne findes. De skal blot implementeres rigtigt.

Conscia: Har du talt med din risikoprofil i dag…?

Sikkerhedsværktøjer i løs vægt er ikke nok til at undgå truslerne i cyberspace. Dagens trusselsbillede kræver samspil og integration.

NetDesign: It-sikkerheden flytter med forretningen i skyen

Virksomheder flytter stadig flere data op i skyen. Det simplificerer mange virksomheds­processer og gør det muligt at agere mere agilt.

Wingmen: Netværkssikkerheden udfordres af eksterne samarbejdspartnere og IOT-udstyr

I dag er det mere ­reglen end undtagelsen at have flere leverandører inde på virksomhedens ­netværk.

Netteam: Det digitale dilemma: Balancegangen mellem sikkerhed og fleksibilitet

Det er nemt at give virksomhedens medarbejdere adgang til netværket med deres egne enheder. Hvordan undgår man, at it-sikkerheden sættes over styr?

Paraderne skal være oppe hele tiden

Blot et øjebliks uopmærksomhed kan være katastrofalt. De it-kriminelle lurer nemlig lige uden for både din virksomheds hoveddør og bagdør.

Alt for mange virksomheder er bagud med it-sikkerheden

Det går ikke hurtigt nok for danske virksomheder med at få etableret forsvar mod cybertrusler. Det påpeger ekspert fra Dansk Erhverv.

Den moderne firewall giver indblik i netværket

Firewallen er gået fra at være en enhed, der gav begrænsninger, til at være en mangfoldig enhed, der skaber ­muligheder.

Hackede brugerlogins er den helt store trussel mod virksomheders it-sikkerhed

Næsten 80% af alle sikkerhedsbrud sker, fordi brugerlogins knækkes eller lækkes. Det er et ­kæmpe ­problem for store som små virksomheder.

Tag kompleksiteten ud af it-sikkerhed

Det er en udfordring for mange virksomheder at holde trit med onlinetrusler. De skal have adgang til et værktøj, der giver dem maksimal beskyttelse.

E-mails: Gamle hackertricks virker stadig

Lidt lækker e-mail lokkemad til medarbejderne kan udløse it-katastrofen. Men med de rigtige værktøjer og omtanke kan I sagtens ­beskytte ­virksomheden

Sikkerhed skal integreres i alt

Med et stadigt mere fragmenteret it-landskab er det afgørende, at sikkerhed integreres i alle produkter, der er koblet til netværket.

Se flere indlæg

Se alle annonceindlæg