Annonceindlæg fra Cisco (gammel)

Netteam: Det digitale dilemma: Balancegangen mellem sikkerhed og fleksibilitet

Det er nemt at give virksomhedens medarbejdere adgang til netværket med deres egne enheder. Hvordan undgår man, at it-sikkerheden sættes over styr?

Den gennemgribende digitalisering af samfundet betyder, at medarbejderne i en virksomhed eller organisation betragter det som en selvfølge, at de kan benytte deres egen laptop, tablet eller smartphone til at komme på netværket. Det samme gør i øvrigt gæster og besøgende. At tilbyde trådløs adgang er nemt nok, men hvordan sikrer man netværket og dermed virksomheden mod angreb? Det være sig, at nogen får adgang til data og informationer, de ikke skulle have haft adgang til, eller at virksomhedens netværk inficeres af malware via en enhed, der er sikkerhedsmæssigt kompromitteret.

”Digital vækst hænger uløseligt sammen med medarbejdernes adgang til både netværk og applikationer, og i en hverdag, der bliver stadig mere mobil, er det helt naturligt at kunne tilgå virksomhedens netværk fra egne enheder. Balancen mellem fleksibilitet og sikkerhed er imidlertid essentiel, og det kan være svært at ramme lige præcis det ”sweetspot”, hvor medarbejderne tilbydes optimale arbejdsforhold uden, at det går ud over sikkerheden,” siger Hans Wangsøe Knudsen, Kundeansvarlig i Netteam. Her arbejder man dagligt med at rådgive danske virksomheder om netværk og sikkerhed.

 

God it-sikkerhed er forretningskritisk

Det er en opgave, der løses i tæt samarbejde med kunderne, for it-sikkerhed er i dag relevant for hele en virksomheds eller organisations infrastruktur og betragtes i stigende grad som et strategisk og forretningskritisk anliggende. Netteams kunder består primært af mindre og mellemstore virksomheder, som ofte ikke har de fornødne ressourcer til at være på forkant med den kompleksitet, der præger it-sikkerhed i dag.

Til gengæld har de en stor interesse i at skabe de optimale forhold for medarbejderne og vil derfor gerne indgå i samarbejder, hvor de kan have fuld tillid til, at de får den løsning, de har brug for.

”Vi samarbejder eksempelvis med en større dansk medlemsorganisation med 200 medarbejdere og næsten 100.000 medlemmer på landsplan. Ugentligt afholdes der kurser og events i organisationen, og det betyder, at der hvert år er flere tusinde gæster på netværket. Det er en stor opgave at etablere og vedligeholde den nødvendige sikkerhed, som kræver ikke bare en stærk løsning, men også kvalificeret sparring og rådgivning. Vi valgte – i tæt samarbejde med kunden - at løse opgaven med Cisco ISE (Identity Services Engine), der fra centralt hold gør det enkelt og nemt at få fuld synlighed og kontrol over, hvem der får adgang til netværket,” siger Hans Wangsøe Knudsen.

 

Nyt netværk bygget op fra grunden

En anden virksomhed, Amager Ressource Center (ARC), har været kunde hos Netteam gennem flere år. Da ARC stod og skulle flytte ind i en ny bygning, og der skulle etableres et helt nyt netværk, kom Netteam meget tidligt ind i byggefasen og havde dermed optimale muligheder for at designe det nye netværk helt fra grunden. Både hvad angik kabling, trådløs adgang og firewalls,” fortæller Hans Wangsøe Knudsen.

Som en del af projektet var der fokus på netværksadgangen, og også her faldt valget på Cisco ISE, som sikrer brugerne på deres trådløse netværk.

”Så på det område kommer vores mangeårige erfaring for alvor kunderne til gode. De skal ganske enkelt kunne stole på, at når vi siger, netværket er sikkert, ja så ér det sikkert”, siger Hans Wangsøe Knudsen.

 

OM CISCO IDENTITY SERVICES ENGINE (ISE)

  • Fungerer som central ”portvagt” på netværket og giver, eller nægter, enheder og personer tilpasset adgang til netværk, data samt andre systemer
  • Sikrer gæster og ansatte hurtig og automatisk adgang til lige præcis de funktioner, de bør have adgang til
  • Integrerer med den eksisterende infrastruktur
  • Giver konstant overblik over hvilke enheder, der er logget på netværket
  • Trækker på eksisterende enheder, løsninger og data og letter derved håndteringen af de enheder, som anvendes på netværket
  • Gør det nemt at kombinere mobile enheder på netværket med automatisk håndtering af IT-sikkerhedspolitikken

www.netteam.dk

 

Hans Wangsøe Knudsen, ­Kundeansvarlig i Netteam

 

OM NETTEAM

Netteam er et Cisco-konsulenthus, der arbejder med rådgivning, implementering og design. Kundebasen består af mindre og mellemstore virksomheder og den offentlige sektor, hvor man inden for netværks- og sikkerhedsprodukter er godkendt på SKI’s 50.07 rammeaftale. Ud over netværk og sikkerhed arbejder Netteam også inden for områderne datacenter, cloud, IP-telefoni og videokonferenceløsninger. Netteam er certificeret Cisco Guldpartner, og du kan læse mere om Cisco ISE ved at downloade en dugfrisk e-bog på www.netteam.dk

Kontaktinfo:

Cisco Systems Danmark ApS (gammel)

Lautrupsgade 7

2100 København

https://www.cisco.dk

Våbenkapløbet er bestemt ikke tabt

De it-kriminelle er snedige. Men med rettidig omhu er det muligt at holde dem fra døren. Værktøjerne findes. De skal blot implementeres rigtigt.

Conscia: Har du talt med din risikoprofil i dag…?

Sikkerhedsværktøjer i løs vægt er ikke nok til at undgå truslerne i cyberspace. Dagens trusselsbillede kræver samspil og integration.

NetDesign: It-sikkerheden flytter med forretningen i skyen

Virksomheder flytter stadig flere data op i skyen. Det simplificerer mange virksomheds­processer og gør det muligt at agere mere agilt.

Wingmen: Netværkssikkerheden udfordres af eksterne samarbejdspartnere og IOT-udstyr

I dag er det mere ­reglen end undtagelsen at have flere leverandører inde på virksomhedens ­netværk.

Paraderne skal være oppe hele tiden

Blot et øjebliks uopmærksomhed kan være katastrofalt. De it-kriminelle lurer nemlig lige uden for både din virksomheds hoveddør og bagdør.

Alt for mange virksomheder er bagud med it-sikkerheden

Det går ikke hurtigt nok for danske virksomheder med at få etableret forsvar mod cybertrusler. Det påpeger ekspert fra Dansk Erhverv.

Den moderne firewall giver indblik i netværket

Firewallen er gået fra at være en enhed, der gav begrænsninger, til at være en mangfoldig enhed, der skaber ­muligheder.

Hackede brugerlogins er den helt store trussel mod virksomheders it-sikkerhed

Næsten 80% af alle sikkerhedsbrud sker, fordi brugerlogins knækkes eller lækkes. Det er et ­kæmpe ­problem for store som små virksomheder.

Tag kompleksiteten ud af it-sikkerhed

Det er en udfordring for mange virksomheder at holde trit med onlinetrusler. De skal have adgang til et værktøj, der giver dem maksimal beskyttelse.

Automatisering og værktøjerne gør forskellen

Den jydske Haandværkerskole er godt klar over, hvor vigtig it-sikkerhed er. De oplever nemlig tit, at udefrakommende prøver at komme på deres netværk.

E-mails: Gamle hackertricks virker stadig

Lidt lækker e-mail lokkemad til medarbejderne kan udløse it-katastrofen. Men med de rigtige værktøjer og omtanke kan I sagtens ­beskytte ­virksomheden

Sikkerhed skal integreres i alt

Med et stadigt mere fragmenteret it-landskab er det afgørende, at sikkerhed integreres i alle produkter, der er koblet til netværket.

Se flere indlæg

Se alle annonceindlæg