Annonceindlæg fra CHG MERIDIAN

Fire fordele ved en digital arbejdsplads

Mere effektivt, billigere, tilfredse medarbejdere og lettere at rekruttere nyt talent. En digital arbejdsplads medfører store fordele for virksomheden

For de fleste virksomheder har digitalisering været øverst på dagsordenen i de senere år, men den seneste udvikling har gjort behovet for en fungerende digital arbejdsplads mere presserende. Pludselig kan ethvert bord blive et arbejdsbord, og vejen til mødelokalet går via webcam i stedet for gennem korridorerne i kontorlandskabet. Dette er ikke kun nutidens arbejdsmiljø, men fremtiden.

CHG-MERIDIAN har selv gjort som de taler om da de ændrede hele deres globale måde at arbejde på allerede i 2019. Takket være virksomhedens egne forretningsløsninger og -systemer er medarbejderne blevet opmuntret og givet muligheden for at arbejde eksternt.
Men vellykket digitalisering kræver meget mere end bare innovative tekniske løsninger og forretningsprocesser. Arbejdsmiljøet spiller en vigtig rolle i hele digitaliseringsarbejdet.

"En digital strategi sigter mod at hjælpe medarbejderne med at arbejde mere effektivt og fleksibelt. Det vil kun være muligt, hvis virksomhedernes job er designet med dette i tankerne. Vi kan se, at fremtidens arbejdsplads ikke kun er på kontoret, men hvor som helst hvor medarbejderen er lokaliseret, "siger Lukas Tränkle, Chief Operating Officer for Northern Europe hos CHG-MERIDIAN.

 

Lukas Tränkle, Chief Operating Officer for Northern Europe hos CHG-MERIDIAN, ved hvad det kræver for virksomheder at få succes med deres digitaliseringsstrategi.

Personaliserede løsninger - en konkurrencemæssig fordel
Omkostningsbesparelser er naturligvis en klar fordel, men vigtigere er, at medarbejderne bliver mere effektive og motiverede, når de får mulighed for at påvirke og designe deres arbejdsplads efter deres egne behov og forhold. Større fleksibilitet og en bedre balance mellem arbejdstid og fritid er yderligere fordele for medarbejderne. Dette er vigtige aspekter for at tiltrække nye talenter og - vigtigere - beholde dem.

Hvad er hovedkomponenterne i en digital og mobil arbejdsplads?
"Behovene varierer, og det handler ikke kun om de tekniske enheder. Det er lige så vigtigt at have effektive, digitale processer og servicemodeller, der giver medarbejderne mulighed for at behandle information hurtigt og effektivt, og helst på en måde, som de allerede er vant til uden for arbejdet , siger Lukas Tränkle.

CHG-MERIDIAN har udviklet en løsning, hvor medarbejderne kan bestille deres egne enheder og matche apps og tjenester gennem en selvbetjeningsportal, en proces de er vant til uden for arbejdet.
Afdelinger kan specificere, hvilken hardware - bærbare computere, mobiltelefoner, tablets - medarbejdere skal have adgang til baseret på deres service og arbejdsområde. Dette sikrer, at implementering, brug og vedligeholdelse, såsom softwareopdateringer, er baseret på standardiserede processer.

"Hvis en medarbejder rejser meget, er en let og smidig enhed bedst egnet. Andre medarbejdere arbejder muligvis med store mængder data og har brug for en enhed med større ydeevne. Det grundlæggende udstyr, vi leverer, består altid af en mobil og en bærbar computer. Derefter kan medarbejderen vælge yderligere muligheder ud fra deres specifikke behov eller smag. Medarbejderen kan endda vælge, hvilken farve de vil have deres headset i, siger Lukas Tränkle.

Bæredygtig strategi
For at den digitale arbejdsplads skal fungere gnidningsløst, er der mange aspekter, der skal overvejes. Som firma skal du være forberedt på visse problemer undervejs.

"Det er selvfølgelig vigtigt, at ledelsen er involveret i hele digitaliseringsprocessen, men det er lige så vigtigt, at medarbejderne også er involveret i projektet. De sidder ofte med værdifuld viden om både de opgaver og de nødvendige enheder og de forskellige online platforme, de bruger uden for arbejde, og virksomheden kan drage stor fordel af dette. Her vises de reelle fordele ved en mobil, digital arbejdsplads.

Hvilke andre løsninger tilbyder du, der kan hjælpe virksomheder med at administrere deres it-teknologiinvesteringer?
"Baseret på konceptet med en cirkulær økonomi spænder vores serviceportefølje fra planlægning, operationel implementering og finansiering til sletning af data, rekonstruere og genbrug af brugt udstyr i to interne teknologicentre i Tyskland og Norge. Kort sagt administrerer vi hele vores livscyklus i vores kundernes it. Kernen i vores produkt er leasing, konkluderer Lukas Tränkle.

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.