Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Annonceindlæg fra HP

HP’s globale vækststrategi omfatter nye produktkategorier og teknologier

HP gearer op til fremtidig vækst ved at fokusere på nye løsninger og oplevelser for kunderne.

HP satser på at udvide sin basisforretning og skabe nye fremtidige vækstmuligheder. Sådan lød budskabet fra Enrique Lores, præsident og CEO ved selskabets Amplify Partner Conference 2023 i Chicago tidligere på året.

HP’s opdaterede produktprogram er skabt til branchens megatrends, heriblandt ikke mindst kunstig intelligens (AI), som skal forbedre brugeroplevelserne og allerede er en integreret del af adskillige HP-produkter.

Den anden trend er fleksibelt hybridarbejde, som – rigtigt implementeret – skal kunne åbne mulighed for et dybere engagement og bedre samarbejde blandt virksomheders medarbejdere. HP er overbevist om, at hybridarbejde er kommet for at blive, og selskabet planlægger at fortsætte lanceringen af fleksible og brugervenlige produkter, blandt andet løsninger til videokonferencer.

En markant demonstration af denne satsning er HP’s opkøb af Poly. Med en investering på omkring 23 milliarder kroner har HP sikret sig avanceret audio- og videoteknologi, som kan integreres i deres hardware.

Covid-19 lærte alverdens virksomheder og deres medarbejdere at holde videomøder. Det næste udviklingstrin er at forbedre brugernes oplevelser gennem højere lyd- og billedkvalitet samt AI-styret betjening og kommunikation.

Endelig er bæredygtighed en fundamental del af HP’s strategi. Denne egenskab påvirker virksomhedens vækst og kan differentiere den fra konkurrenterne nu og i fremtiden, ligesom den vil kunne appellere til nye kunder med egne målsætninger for bæredygtighed.

 

Kunstig intelligens

2023 vil blive husket som året, da artificial intelligence (AI) slap fri fra nørderne i it-laboratorierne, og begrebet kom helt i top på dagsordenen hos brede medier, politikere og andre opinionsledere.

Hos HP har AI været i fokus i mange år, og virksomheden arbejder aktivt på at implementere AI-teknikker i store dele af forretningen.

Efterhånden som let tilgængelig computerkraft og massive datamængder yderligere stimulerer udviklingen og implementeringen af AI, vil HP fortsætte med at innovere i kraftcentret for denne trend.

Et enkelt eksempel på brug af AI er løbende service af kommercielle printere, der sælges som en del af en abonnementsløsning. Mange af disse maskiner er opbygget omkring af tromle, som roterer under udskrivning. En AI-sensor ”lytter” til denne tromle og sammenligner den med lyden fra andre printere af samme type. Hvis en tromles lyd pludselig slår ud på en bestemt måde, er det ved at være tid til forebyggende service, og det vil printeren selv kunne bestille.

 

Hybridarbejde – ikke enten/eller, men både/og

Mens nogle virksomhedsledere mener, at hybridarbejde ikke fungerer for deres virksomhed og derfor har bedt de ansatte om at vende tilbage til kontoret, mener HP at hybridarbejdet er kommet for at blive.

Dave McQuarrie, der er global chief commercial officer (CCO) for HP og for nylig har været i Danmark for at være med til at kåre årets it-chef, påpeger at, hybridarbejde er den største revolution i de måder, verden arbejder på, som vi nogensinde har set. Og der er stadig masser af muligheder for udvikling og forbedring.

”Jeg tror ikke, man kan sige, at det er et fejlet eksperiment. Tværtimod er der en masse praksisser, som vi har lært af gennem corona, og som jeg mener, vi skal fortsætte med. Det handler om at finde den rette balance mellem hjemmearbejde og samarbejde på kontoret,” sagde han i et interview til Computerworld.

I en tale ved kåringen af Årets CIO talte Dave McQuarrie blandt andet om hybride arbejdspladser og de nye teknologier, som HP har på vej for at forbedre hjemmearbejde hos virksomhedens brugere over hele verden. Hybridarbejde er i HP’s optik kommet for at blive – uanset hvad nogle chefer måtte mene.

”De ansatte ønsker fleksibiliteten til at arbejde der hvor det passer dem bedst. I en undersøgelse vi foretog svarede 77 pct. af de adspurgte, at de foretrækker en hybridmodel. Men samtidig oplever hybridarbejdere stadig udfordringer, og kun 22 procent siger, at de trives med hjemmearbejde. Dette paradoks illustrerer vanskelighederne ved at drive hybridvirksomhed i dag.”

Derfor investerer HP massivt i nyskabelser, som vil gøre hybridarbejde mere engagerende og inkluderende i fremtiden. Udstyr til videokonferencer og virtuelle mødelokaler er højt prioriteret. Med opkøbet af Poly, kan HP nu levere, hvad de regner for verdens mest avancerede sortiment af kommercielle enheder til hybridarbejde, heriblandt løsninger med AI-styring af flere kameraer, så flere talere kan komme med i billedet og være med til at skabe en mere engagerende oplevelse under fjernsamarbejde.

 

Eneste tech-firma med AAA-rating hos CDP

HP har længe været meget opmærksomme på bæredygtighed som en afgørende faktor ved købsbeslutninger. Derfor er det HP’s ambition at være verdens mest bæredygtige og fair teknologivirksomhed med hensyn til klimaindsats, menneskerettigheder og digital inklusion.

”Aktuelt er vi i HP den eneste tech-virksomhed, som har opnået en AAA-rating hos miljøorganisationen CDP. Det vil sige, at vores håndtering af klimaforandring, skove og vandsikkerhed er godkendt af den internationalt anerkendte, almennyttige organisation. Derudover fokuserer vi på at blive skovbevarende på tryksagsområdet med en nettoudledning af drivhusgasser på nul i 2040,” understreger Dave McQuarrie.

Som en selvfølge arbejder HP aktivt med både genbrug og genanvendelse.

Med genbrug er idéen, at HP ikke kun satser på at sælge nyt udstyr, men også er opmærksom på, hvordan f.eks. computere kan få et nyt liv i andre funktioner, så deres levetid forlænges.

Når det gælder genanvendelse, har HP siden 2019 integreret mere end en halv million ton genbrugsmaterialer i hardware, der ligesom alle andre HP-produkter kommer i bæredygtige emballager.

Og hele dette fokus på bæredygtighed drejer sig ikke alene om HP’s eget CO2-aftryk.

”Det handler om hele værdikæden fra råmaterialer til brug af udstyret – og til reparation og genanvendelse, når dette bliver aktuelt,” afslutter Dave McQuarrie.