Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Annonceindlæg fra HP

Optimér lyd, billede og brugervenlighed på virtuelle møder

Nye funktioner gør det lettere at samarbejde virtuelt samt gennemføre møder, så fokus er på deltagere og indhold – ikke på teknik og indstillinger.

Virtuelle møder er i dag en fast bestanddel af det moderne arbejdsliv. Derfor er behovet for teknologi, der kan understøtte en flydende og naturlig virtuel samtale, i virkelig høj kurs og har aldrig været større.

”Over de seneste år er der sket et radikalt perceptionsskift i måden, vi arbejder på. Virtuelle møder anses ikke længere for at være en slags sekundavare, men er i dag en helt central og vital del af vores arbejde og samarbejde," siger Henrik Johansson, markedschef for kommercielle pc-produkter hos HP Danmark.

Det er baggrunden for, at koncernen har designet sin nyeste serie af notebooks til det professionelle marked med netop dette skift in mente.

Nye funktioner flytter den fysiske mødeoplevelse ind på skærmen

"Som redskab betragtet er pc’en – naturligvis sammen med en fornuftig netopkobling – blevet selve forudsætningen for, at det overhovedet lader sig gøre at have et mobilt arbejdsliv," konstaterer Henrik Johansson.

Så hvor producenter tidligere havde tendens til at markedsføre notebooks på specifikationer, lægger HP i dag snarere vægten på at sikre, at teknologien fremmer menneskelig interaktion uden forstyrrelser.

”Her er oplevelsen af lyd og billede alfa og omega. For des bedre den tekniske kvalitet er, jo tættere kommer du på den fysiske mødeoplevelse, som vi gerne vil opnå," forklarer han.

Sådan gør pc’er i HP’s Probook- og Elitebook-serie det automatisk lettere at holde velfungerende virtuelle møder.

 

Her bringer Henrik Johansson begrebet virtuel producer i spil som betegnelse for den rolle, pc'en kan indtage ved at justere lyd og billede automatisk, så brugerne lettere kan fokusere på selve mødet.

Mulighederne er dels blevet udviklet på baggrund af fremskridt indenfor de AI-støttede processer, der kan automatisere indstillingerne. Dels på erfaringer høstet siden Covid-19 sendte det meste af verden hjem til måneder med joggingbukser og hjemmearbejde. 

Hold øjenkontakt med automatisk kameraskift

"Vi har taget tigerspring i udviklingen inden for de sidste 2-3 år og bl.a. bygget på en ny forståelse for arbejdspladsens layout. For eksempel arbejder mange i dag med dobbelte skærme på hjemmekontoret. Så har man et webcam monteret på hver, kan vores teknologi automatisk skifte til det webcam, der er rettet mod netop den skærm, som brugeren ser på lige nu,” forklarer Henrik Johansson.

”Det lyder måske som en gimmick, men fungerer overraskende godt, når man gerne vil simulere den øjenkontakt, vi jo altid har kendt fra fysiske møder,” tilføjer han.

Pc’erne har også indbygget støjreduktion, der ydermere kan tilpasses efter aktuelle forhold og eventuelle andre mødedeltagere på samme fysiske lokation. Endelig har HP taget skridt til at gøre samarbejdsfunktionerne platformuafhængige, så brugerne ikke skal bekymre sig om indstillinger, uanset om de bruger Teams, Zoom eller Hangouts.

"Det skal først og fremmest være brugervenligt," pointerer Henrik Johansson. "Brugeren skal kunne indstille tingene ét sted, og så glemme det."

”Personligt tror jeg, at kontoret har en utrolig vigtig rolle at spille i en moderne organisation. Men den hybride arbejdsplads er kommet for at blive. Og derfor handler det for os som teknologi- og pc-producenter om at gøre samarbejdsteknologien så intuitiv, at den træder i baggrunden, og lader menneskelige interaktioner tage forgrunden,” siger han.

Læs mere om...