Annonceindlæg fra HP

Nu bygges bæredygtighed og privatliv ind i din notebook

Ny generation af bærbare er designet med tanke på maksimal levetid, nem hardwareopgradering og skærme, der beskytter mod nysgerrige øjne.

I mange år har det været god latin at lease virksomhedens notebooks for en treårig periode. Men hos HP oplever man et stigende pres fra kunderne for, at de skal kunne fungere i fire eller fem år, før der er behov for udskiftning.

Derfor er notebooks i virksomhedens Probook- og Elitebook-serier designet til at kunder og hardwarepartnere nemt og uden specialværktøj kan opgradere essentiel hardware. Ligeledes er kabinettet fremstillet, så enhedernes udseende og fysiske holdbarhed understøtter en længere levetid samt nemmere kan genbruges.

"Det er måske nok en banal konstatering, at klimabevidsthed og bæredygtighed spiller en markant stigende rolle for virksomheder og offentlige institutioner. Men det er ikke desto mindre en utroligt positiv udvikling, som dog kræver en del af organisationerne at føre ud i praksis. Derfor vil vi gerne gøre det så nemt som muligt for dem at leve op til målsætningerne indenfor vores virkefelt,” siger Henrik Johansson, markedschef for kommercielle pc-produkter hos HP Danmark.

Batteriteknologien understøtter lang levetid

I den forbindelse er batteriets levetid en af de mest afgørende faktorer i enhver bærbar computers livscyklus.

"Derfor indbygger vi batterier i vores professionelle notebook-serier, der har en levetid, som er op til 2-3 gange længere end det typiske notebook-batteri. Samtidig kan batteriet nemt udskiftes af brugeren selv," forklarer Henrik Johansson.

Dette understøtter således både lang levetid i det enkelte produkt og gør det muligt for kunderne at vedligeholde og reparere deres udstyr. Hvilket yderligere lettes af, at kabinetterne ikke er limet sammen, men kan åbnes med almindeligt tilgængeligt værktøj.

Sådan styrker batteriteknologi din bæredygtighedsindsats

 

Aktivt materialevalg: Derfor er metal et bedre valg til kabinettet

Et andet aspekt i konstruktionen af enhederne i HP’s Probook- og Elitebook-serier er valget af aluminium og magnesium til kabinettet fremfor plastic eller kompositmaterialer. Her er formålet dobbelt: Dels at styrke enhedens fysiske holdbarhed og udseende over tid, dels at lette genanvendelse, når computeren til sin tid skal skrottes.

"Metal er helt basalt langt mere modstandsdygtigt overfor hverdagens slid. Samtidig kan en langt, langt større del af enhedens materialer genanvendes, end hvis kabinettet havde været støbt i plastik eller en eller anden form for kompositmateriale,” konstaterer Henrik Johansson.

Derfor er en notebook i metal mere bæredygtigt end en enhed i plastik

 

Nem opgradering af hardware giver din enhed længere liv

Det er nærmest en naturlov i IT-branchen, at selv hurtige notebooks før eller siden begynder at køre langsommere. Hvilket som bekendt skyldes, at udviklingen af services og software stiller stigende krav til hardwaren.

Derfor er det ifølge Henrik Johansson afgørende, at det er nemt for brugere og virksomheder at opgradere nogle af de stumper, der ofte har meget stor betydning for ydeevnen: Nemlig RAM-klodserne.

"At kunne opgradere hukommelsen betyder ikke kun, at enheden her og nu opleves som hurtigere, men også at den er bedre rustet til fremtidige krav. Det får kun yderligere relevans i takt med, at AI-støttede tjenester og avanceret databehandling kommer til at blive afviklet helt eller delvist lokalt. Og med en Probook- og Elitebook kan du meget nemt selv opgradere hukommelsen og give enheden ekstra levetid,” siger han.

Ikke spor klodset: Så nemt er det at sætte ny RAM i din HP-notebook

 

Smart skærm med mere privatliv på farten

Øget bæredygtighed er formentlig den vigtigste megatendens indenfor udvikling og drift af hardware – men muligheden for nemt og sikkert at kunne arbejde overalt kommer ind på en sikker andenplads. Derfor er der i HPs professionelle notebooks mulighed for at tilfælde en skærm med den såkaldte SureView-teknologi.

”Det handler helt basalt om, at du som bruger – med et enkelt tryk – kan aktivere SureView og effektivt skjule følsomme oplysninger fra sidekig. Hvilket virkelig er praktisk, hvis du f.eks. arbejder i et fly eller på en café og måske ikke lige har lyst til at dele din fortrolige mail eller et strategioplæg med dem, der tilfældigvis sidder ved siden af,” siger Henrik Johanssen.

Privatliv på farten: Sådan beskytter du dine data mod nysgerrige øjne

Læs mere om...