RSS

Digitalisering


Premium
Familieretshuset, der tidligere hed Statsforvaltningen, har siden GDPR trådte i kraft indberettet hele 158 brud på GDPR. Det får nu Datatilsynet til at løfte pegefingeren: Myndighedens sikkerhed i it-systemerne er ikke god nok.
22. marts 2021 kl. 10.59 | læs »Premium
Det er "forventeligt," at der er fejl og mangler på et stort system som kæmpesystemet KY, konkluderer beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) efter kommuner på stribe har slået alarm over store problemer. Ministeren ser ingen grund til at gøre videre ved sagen.
22. marts 2021 kl. 10.14 | (1) | læs »Premium
Efter at have modtaget tilbud fra leverandørerne annullerer SKI med omgående virkning sit udbud på den store rammeaftale 50.43 Tablets til mere end 600 millioner kroner. Grund: Alle de indkomne tilbud har været for ringe.
18. marts 2021 kl. 15.53 | (1) | læs »DI er klar med en plan, der skal føre Danmark ud af coronakrisen og samtidig skabe vækst og velfærd. Denne plan skal føres ud i livet ved hjælp af den nyeste teknologi og digitalisering, lyder det fra interesseorganisatonen. Samtidig foreslår DI, at der afsættes 10 milliarder kroner på finansloven til projektet.
18. marts 2021 kl. 14.10 | læs »Premium
ComputerViews: Apple har nu taget livet af HomePod, der var selskabets store højttaler-satsning. Få forklaringen på, hvorfor det gik galt, og hvorfor højttaleren fra begyndelsen har virket som et næsten uundgåeligt flop.
18. marts 2021 kl. 09.00 | (1) | læs »Premium
Kommuner på stribe vil have udskudt deres planlagte opkobling på det problematiske KY-system, som Netcompany har udviklet.
17. marts 2021 kl. 14.08 | læs »Premium
KMD’s cloud-kontrakt med Sorø Kommune blev tildelt i strid med loven og tvangs-annulleres med omgående virkning. KMD har nu fået tvangs-annulleret tre cloud-kontrakter under SKI 02.19 på godt et halvt år.
16. marts 2021 kl. 11.40 | læs »Premium
Interview: Det danske regnskabsprogram Dinero planlægger at introducere ydelser baseret på mikrobetalinger, og Martin Thorborg forventer, at det vil skabe en stor fremdrift.
15. marts 2021 kl. 15.59 | læs »Danske Adform kommer særdeles styrket ud af 2020. Selskabet fordobler næsten driftsresultatet samtidig med, at de røde tal på bundlinjen er blevet udskiftet med et tocifret millionoverskud. Få indblik i regnskabet her.
15. marts 2021 kl. 11.31 | læs »Premium
Et ukendt antal breve, der kan indeholde personoplysninger på borgere, er potentielt endt hos private virksomheder. Slet forkert modtaget post og kontakt afsenderen, lyder det fra e-Boks.
10. marts 2021 kl. 14.32 | læs »Premium
Ombudsmanden dropper formel undersøgelse af det omstridte kommunale KMD-kæmpesystem, KSD, men vil fortsat holde et vågent øje med udrulningen af det problem-ramte system. Se hans reaktion på KSD her.
5. marts 2021 kl. 12.20 | læs »Premium
Kommunerne har meldt så mange ændringsønsker og fejl ind i forbindelse med udrulningen af ydelsessystemet KY, at Kombit og Netcompany ikke kunne nå at behandle sagerne.
4. marts 2021 kl. 13.42 | læs »Første udgave af coronapasset er nu tilgængeligt på sundhed.dk. Fra midten af marts integreres løsningen i MinSundhed-appen, oplyser Digitaliseringsstyrelsen.
4. marts 2021 kl. 11.40 | læs »Premium
Fire regioner annullerer med omgående virkning stor rammeaftale til indkøb af hardware for op til 860 millioner kroner. "Vi har valgt teknisk set at aflyse det", siger it-direktør i Region Sjælland, Per Buchwaldt. Se hvorfor her.
3. marts 2021 kl. 15.02 | læs »Premium
Udrulning af det store kommunale ydelsessystem KY har været genstand for stor utilfredshed blandt de kommunale medarbejdere , der har været med i den tidlige implementering, som Kombit og Netcompany er i gang med.
3. marts 2021 kl. 10.32 | (1) | læs »
Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere

Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.