Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: FOTO © HELLE MOOS 40 35 97 40 /)

Erhvervsliv dybt skuffet over ny smartphone-skat

Erhvervsorganisationer er dybt utilfredse med den nye smartphone-skat, der afløser multimedieskatten. Læs her hvorfor.

Erhvervsorganisationer kritiserer skarpt den netop indgåede aftale om den nye smartphone-skat, der skal afløse multimedieskatten.

"Regeringen har laver et direkte selvmål," udtaler direktør Morten Bangsgaard fra IT-Branchen i en pressemeddelelse. 

Han peger på, at multimedieskatten har allerede kostet over 60.000 hjemmearbejdspladser.

"Den nye skat på smartphones får samme skadelige virkning," lyder det fra direktøren, der mener, at skatten er "et stort skridt den forkerte vej" og vil hindre øget produktivitet og lysten til at arbejde mere.

"Digitale arbejdsredskaber skaber mere fleksible og produktive medarbejdere - det gælder naturligvis i forhold til hjemmearbejdspladser. Men det gælder i lige så høj grad smartphones og tablets, hvor telefoni, mail, internet og så videre smelter sammen," forklarer Morten Bangsgaard.

IT-Branchen: LO-arbejder rammes
Med smartphone-skatten afskaffes efter alt at dømme også den såkaldte bruttolønsordning, hvilket ligeledes vil få stærkt uheldige konsekvenser, mener direktøren.

"Også en afskaffelse af bruttolønsordningerne vækker bekymring hos IT-Branchen, fordi den vil ramme den typiske LO-arbejder, der ikke får stillet digitale arbejdsredskaber gratis til rådighed," udtaler Morten Bangsgaard.

Et dødsstød til bruttolønsordningen "vil være dræbende for teknologiudviklingen i Danmark," lyder det fra it-brancheforeningens direktør.

Frygter administrativt monster

Hos Dansk Erhverv frygter man et nyt bureaukratisk og administrativt monster. Ligesom organisationen efterlyser overgangsordninger.

"Samtidig er hver eneste dag, der går uden en afklaring omkring kommende regler for skat på multimedier og overgangsordninger for bruttolønsordninger, stærkt problematisk."

"Virksomhederne befinder sig jo uforskyldt i lovgivningsmæssigt ingenmandsland, hvor man p.t. ikke ved, hvad man kan eller skal tilbyde sine medarbejderne omkring eksisterende og nye bruttolønsordninger," udtaler Søren Friis Larsen fra Dansk Erhverv.

Fra vinder til taber-sag?

Samtidig påpeger Dansk Erhverv, at vindersagen med at fjerne multimedieskatten kan ende som en tabersag.

"Regeringen har jo afsat 450 millioner kroner netto til fjernelsen af multimedieskatten. Derfor vil det være grotesk, hvis ikke man ender op med en model, der også i praksis opfattes og virker som en reel lettelse."

"Og vel at mærke en lettelse for både arbejdsgivere - offentlige såvel som private - og lønmodtagerne. Når nu pengene er afsat, vil det være ekstra molboagtigt, hvis en potentiel stor vindersag for regeringen i stedet går hen og bliver en tabersag", siger Søren Friis Larsen fra Dansk Erhverv.
 
Arkitekten bag
Arkitekten bag skatten, skatteminister Thor Möger Pedersen (SF), har omvendt tidligere over for Computerworld forklaret, hvorfor den nye skat indføres.

Læs mere om det her.

[b]Læs også:

Smartphone-skatten kommer: Nu skal du snart betale

Sådan bliver du ramt af ny smartphone-skat

Skatteministeren: Derfor indfører jeg smartphone-skat

Aflivning af multimedieskatten kan kvæle lønpakker[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere