Artikel top billede

Afstemning: Hvilke smartphones bruger din arbejdsplads?

Android, iPhone, Windows Phone og BlackBerry - hvilke typer smartphones kan man som medarbejder vælge på din arbejdplads? Afgiv din stemme her.

ComputerViews: I gamle dage - hvilket i denne sammenhæng er for en fem-seks år siden - hed mobiltelefon-standarden i de fleste virksomheder enten Symbian, Windows Mobile eller BlackBerry.

I dag er det iPhone og Android, der dominerer, mens Windows Phone og BlackBerry kæmper for at vinde kunder.

Det er i forhold til de to sidste platforme Windows Phone, der står med de bedste kort på hånden.

BlackBerry befinder sig lige nu i en økonomisk dødsspriral, og massefyringer og røde tal får ligefrem rådgivningsfirmaet Gartner til at anbefale kunderne at se sig om efter alternativer til BlackBerry.

Windows Phone har dog endnu et pænt stykke vej, før platformen opnår den udbredelse i erhvervslivet, som mange anså for ganske oplagt, da denne platform blev introduceret i 2010.

Selvom det går fremad for Microsofts platform, fylder den fortsat ikke meget i forhold til de to store drenge i klassen, Android og iOS, og i erhvervs-segmentet er det i stedet iPhone, der er førstevalg mange steder i dag.

Et aktuelt eksempel på dette er Novo Nordisk, som Computerworld skrev om i går. Medicinal-giganten har i øjeblikket omkring 4.000 BlackBerry-smartphones og 8.000 iPhones - men ingen Windows Phones eller Android-produkter.

8.000 iPhones hos Novo Nordisk  
CIO Lars Fruergaard Jørgensen fortæller, at medarbejdere i Novo Nordisk, der får godkendt, at de skal have en smartphone, kan vælge imellem en iPhone og en BlackBerry. De fleste vælger iPhone.

"Det stiger meget. Der er en hardcore gruppe af folk, der bruger BlackBerry og ikke ønsker at skifte til iPhone, og så hopper mange af de nye på en iPhone. Markedsandelen for BlackBerry vil være faldende, men der er også mange, der siger, at de er glade for den," fortæller Lars Fruergaard Jørgensen.

Vi har også tidligere skrevet om Københavns Lufthavne, der har udstyret samtlige 2.000 ansatte med en iPhone, og om Folketinget, hvor medlemmerne arbejder med iPhones og iPads, ligesom eksempelvis Dong Energy også har iPhones.

iOS er ikke uden problemer som erhvervsplatform, men er blevet stadig mere komplet, hvilket er med til at gøre det sværere for Windows Phone at nuppe erhvervskunderne.

Naturligvis findes der også mange danske virksomheder og organisationer, hvor platforme som Android og Windows Phone er i brug, men spørgsmålet er hvordan det grundlæggende styrkeforhold imellem platformene ser ud hos erhvervsbrugerne?

Hjælp Computerworld med din stemme

Vi kunne rigtig godt tænke os at finde ud af, hvilke typer smartphones man kan vælge på den arbejdsplads, du er en del af.

Afgiv meget gerne din stemme herunder og uddyb eventuelt i debatten, hvis der er behov for det.

Tak for hjælpen.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere