Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Så mange danskere får betalt deres bredbånd, telefoni og hardware af firmaet - er du en af dem?

Betaler din arbejdsgiver for dit udstyr og dine netforbindelser? Her er en opgørelse over hvor gavmilde de private og offentlige arbejdsgivere er i Danmark.

I kongeriget kan vi bryste os af at have et fleksibelt arbejdsliv, der bygger på masser af kommunikationsredskaber og it-udstyr.

Det er en af hovedkonklusionerne i en undersøgelse foretaget af Ericsson, hvor man har spurgt til danskernes brug af moderne teknologi på jobbet og i privaten.

I undersøgelsen, der omfatter 1702 danskere, kan du læse, at 36 procent af danskerne arbejder mere end et sted i løbet af en arbejdsdag og ofte på flere forskellige internetforbundne enheder som eksempelvis bærbare, mobiler eller tabletter.

Det er dog langt fra alle, der får værktøjerne betalt af arbejdspladsen.

Her betaler de mest

Ikke overraskende er der flest i den private del af arbejdsmarkedet og færrest i det offentlige, der får betalt udstyret og opkoblingerne.

Blandt privatansatte har 33 procent en arbejdsgiverbetalt mobiltelefon og 45 procent får mobilt bredbånd afregnet i firmaet.

I den offentlige sektor er tallene henholdsvis 26 procent, når det handler om telefoner og 38 procent, som får mobilt bredbånd.

Der er således stadig mange, der anvender det private udstyr til at varetage arbejdsopgaverne med.

Hvis man ser på brug af cloud-tjenester, er det kun 43 procent af de der arbejder et sted som bruger tre cloud-tjenester, men dette tal stiger til 75 procent blandt de der arbejder mindst tre steder på en arbejdsdag.

Mobilitet og cloud er altså nært forbundet.

Danskerne er også langt fremme med at synkronisere indhold på tværs af vores enheder, men halter bagefter, når man betragter cloud storage og cloud-baserede samarbejdsplatforme.

Kun 13 procent af danskerne bruger ifølge Ericsson samarbejdsplatforme i skyen.

Teknologi er ikke nødvendigvis godt

Selv om danske medarbejdere er god udrustet med teknologi, er det dog ikke en udpræget holdning, at teknologien skaber balance mellem privat- og arbejdsliv i Danmark.

Det er kun 23 procent, der mener, at teknologi bidrager til at skabe balance mellem arbejdsliv og fritid, mens 18 procent er direkte uenige i, at det er tilfældet.

En ud af fem er altså ikke begejstrede for at grænserne mellem fritid og arbejde udviskes.

Men det gør de ifølge rapporten.

Således har 62 procent af de 30- til 65-årige sendt private SMS'er på jobbet.

26 procent besøger sociale medier, og så har 15 procent handlet online, imens de stadig var på arbejde.

Læs også:
Dansk it-chef for 522.000 ansatte: Sådan udnytter vi skyen optimalt - glemt alt om teknologi

Vi er klar til at logge hele vores liv: Nu mangler vi bare it-løsningerne

Stor Computerworld-konference: Sådan skaber mobility merværdi for forretningen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere