Artikel top billede

Google klar med 'Android for Work' - sådan vil Google få virksomhederne til at skifte til Android

Google ser store muligheder for indtjening, hvis selskabet kan få virksomhederne til at vælge Android som mobil-platform. Nu er selskabet klar med særlig 'Android for Work'-løsning.

Google er klar med det nye 'Android for Work-'program, der er udviklet specielt til professionelle og virksomheders mobilbrug.

Her er der blevet lagt særlig vægt på blandt andet sikkerhed og mulighederne til tilpasning til de særlige behov, som alle virksomheder har.

Målet er klart: Google ser store muligheder i at satse på erhvervslivet som mål for Android, i det arbejdspladsens behov i dag har indflydelse på rigtigt mange smartphone-brugeres brug og platform-valg.

Apples iOS har i en årrække været erhvervslivets foretrukne valg, hvilket du kan læse mere om her:

"Telefonerne er for mange blevet essentielle værktøjer til at udføre vigtige arbejdsopgaver som at håndtere e-mail, dokumenter, gennemgå salgs-pipelines og godkende handler," skriver Googles udviklingschef til Android og Chrome for Work, Rajen Sheth, i dette blog-indlæg.

Her skriver han også, at smartphones og tablet-computere ikke bliver udnyttet nok på arbejdspladserne.

"Deres forretnings- og innovations-potentiale er stort set uudnyttet," skriver han.

Kryptering

Android har gennem årene fået massiv kritik for styresystemets dårlige sikkerhed.

Netop sikkerheden er helt afgørende for virksomhederne - ikke mindst i disse tider, hvor netop sikkerheds-området på mange måder har udviklet sig eksplosivt i takt med hackernes professionalisering og virksomhedernes mere og mere kompleske it-infrastrukturer.

Det kan du læse mere om her: Hackerne kommer - og du kan (næsten) intet gøre

Vigtigheden af tårnhøj sikkerhed på de mobile enheder blev understreget fornylig, da EU's interne sikkerheds-afdeling direkte forbød EU-politikerne at anvende Microsofts ellers spritnye Outlook-app.

Det kan du læse mere om her: EU blokerer for Outlook-app: Alt for farlig

Sikkerheden er et område, som Google nu vil forsøge at gøre noget ved, og selskabet har i Android for Work indarbejdet en række sikkerheds-funktioner, der alle sigter mod at isolerere og beskytte arbejds-data - mail, kalender, dokumenter, kontakter, adgang til godkendte arbejds-apps.

De tæller for eksempel automatisk kryptering, SELinux-sikkerhed, understøttelse af multi-bruger login i Android 5.0 og en række andre ting.

Ifølge Google vil medarbejdere kunne anvende deres personlige apps på telefonen uden at behøve at frygte, at chefen læser dem over skulderen, da Android for Works er konstrueret, så virksomheden kun kan se arbejdsrelaterede data, mens personlige mails, billeder og dokumenter bliver holdt private, hedder det.

Virksomhedsbrugen og enterprise-området er et oplagt mål for Google, som i dag henter hovedbestanddelen af sin forretning hos private brugere.

Et gennembrud på enterprise-området vil kunne give Google et massivt løft i omsætningen, men der er rift om kunderne, for de fleste store it-selskaber flokkes i dag på netop enterprise-området, hvor pengene er store, og hvor kunderne ofte tænker mere på effektivitet og forretnings-værdi end på pris.

Store selskaber som Microsoft, Salesforce, IBM, SAP og andre buldrer for tiden ind på mobil-området med deres enterprise-løsninger med dyb integration til pc-rettede systemer.

Du kan for eksempel læse mere om IBM's satsning her: Her er IBM's storsatsning på mobilområdet.

Også Facebook vil ind på området med selskabets 'Facebook at Work': Facebook at Work: Her er argumenterne for og imod at bruge den nye tjeneste

Google har ligeledes gennem længere tid arbejdet på at overbevist virksomhederne om, at de skal tage andre af selskabets løsninger til sig, som eksempelvis Google Docs og en række forskellige cloud-løsninger - altsammen med henblik på at gøre Google-løsningerne mere velegnede til erhvervslivet.

Android har allerede nogen tilstedeværelse på enterprise-markedet. Herhjemme har eksempelvis DSB taget styresystemet til sig.

Det kan du læse mere om her: Sådan får DSB 1.200 smartphones til at køre på skinner.

Har din arbejdsplads taget Android til sig? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.

Læs også:

Guide: Skal du vælge iOS, Android eller Windows Phone?

Hackerne kommer - og du kan (næsten) intet gøre

Otte vigtige software-tendenser for din virksomhed: Her er otte trends for enterprise software

Sådan får man den perfekte mobil-løsning blandt medarbejderne

Sådan indtager Android-telefonerne din arbejdsplads

Kampen om erhvervskunderne: Sådan vil Samsung og Apple banke alle de andre

It-chef dropper Windows 8: Satser på Android og iOS

Apple og IBM går sammen i kæmpe-aftale - IBM satser fuldt ud på iOS




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere