Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Apples iPhone-salg skuffer trods nyt rekord-regnskab

Apples seneste kvartalsregnskab viser, at en opbremsning i iPhone-salget venter forude.

Salget af iPhones levede ikke op til investorernes forventninger, da Apple sent tirsdag aften præsenterede sit seneste kvartalsregnskab.

I kvartalet solgte Apple 74,8 millioner iPhones, mens analytikerne på Wall Street ifølge Wall Street Journal havde forudset et salg på 75 millioner solgte iPhones.

I samme kvartal året før solgte Apple 74,5 millioner iPhones, og dermed er salget blot vokset med 0,4 procent. Det er den procentvis laveste vækst i iPhone-salget siden telefonen blev introduceret for ni år siden. 

Varsler omsætningstilbagegang

Indtil nu har Apples iPhone-salg kun gået en vej. Opad.

Siden iPhones lanceringen i 2007 har Apple i hvert nyt kvartal solgt flere iPhones, end virksomheden gjorde i det samme kvartal året før.

Men i næste kvartal ser denne trend ud til at blive brudt.

I forbindelse med regnskabsaflæggelsen oplyste Apples administrerende direktør Tim Cook, at Apple forventer et fald i  antallet af solgte iPhones i det kommende kvartal.

Det vil også udmønte sig i en faldende omsætning. I de første tre måneder af 2016 forventer Apple således en omsætning på mellem 50 og 53 milliarder dollar. En tilbagegang i forhold til en omsætning på 58 milliarder dollar i samme kvartal i 2015.

Bliver de negative forventninger indfriet vil det i så fald være første gang siden 2003, at Apple oplever en omsætningstilbagegang.

Rekordstort overskud

Der er dog også positive ting at hente i det nye regnskab.

Kvartalsregnskabet viser et rekord stort overskud på 18,4 milliarder dollar, hvilket svarer til 126,7 milliarder danske kroner.

Dermed overgår det sidste års rekordoverskud på 18 milliarder dollar, hvilket ikke blot var det største overskud i Apples historie, men det største kvartalsmæssige overskud i erhvervshistorien.

Apples omsætning er ligeledes steget fra 74,6 milliarder dollar i samme kvartal sidste år til 75,9 milliarder dollar i år. Det svarer til 522,6 milliarder kroner. 

iPad-salg fortsætter fald

Kvartalsregnskabet viser desuden et fald i salget af både Mac-computere og iPads. Dermed har introduktionen af den nye iPad Pro tidligere på året ikke kunne vende den nedadgående trends for salget af iPads.

I modsætning til med iPhone, iPad og Mac, så offentliggør Apple ikke salgstallene for Apple Watch.

Men i forbindelse med regnskabsaflæggelsen oplyste Apples Tim Cook, dog, at Apple Watch har haft sit hidtil stærkeste kvartal.

Indtil videre har Apple Watch dog kun været til salg i tre kvartaler.

Læs også:
Apple skovler penge ind på iPhone - men salg af iPad falder faretruende 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere