Artikel top billede

Testet gennem fem måneder: Her er det bedste antivirusprogram i langtidstest

En test af antivirusprogrammer over en periode på fem måneder fortæller hvilke programmer, der klarer sig godt over længere tid. Her er resultaterne.

AV-Comparatives, der er en uafhængig organisation, der har specialiseret sig i test af antivirusprogrammer, har testet 19 forskellige af slagsen over en periode på fem måneder for at se hvilket, der klarer sig bedst over tid.

Testen har varet fra februar til juni i 2016.

Samlet set er der blevet kørt 1.886 forskellige ondsindede kodestumper gennem programmerne, der så har skullet bevise, om de kunne finde problemerne, før de ramte computeren.

Det har flere af dem klaret ganske udmærket.

Faktisk har syv programmer fanget og blokeret 99,5 procent eller mere.

Du kan se resultaterne i skemaet nedenfor.

Læs også: Fire sikkerhedsprodukter gør rent bord i stor antivirustest

Der er blevet testet på en Windows 7 Home Premium SP1 64-bit maskine med en stribe tredjepartsprogrammer som Adobe Flash, Reader, QuickTime og Java.

Da testen har løbet over lang tid, er de testede antivirusprogrammer løbende blevet opdateret til den nyeste version.

AV-Comparatives kalder konceptet for real-world protection test, altså en testform, der skal simulere sikkerhedsudfordringerne ved det daglige brug af computeren.

Vær opmærksom på at det er ikke alle sikkerhedsproducenter, der ønsker eller kan være med i testen, så det er ikke en komplet test.

Fokus i denne test har været på detektionsrate, altså, hvor mange procent af de ondsindede koder programmerne kan opdage og behandle.

Alle programmer er testet i standardindstillingerne.

Microsofts sikkerhedsprodukt ligger i den tunge ende af feltet, men måske er der hjælp at hente for dem, der anvender Redmond-firmaets produkt.

I den seneste testversion af Windows (Windows 10 Build 14352) er der nemlig dukket en ny funktion op, som giver brugeren mulighed for både at anvende Windows Defender samt et tredjeparts-sikkerhedsprogram aktivt på den samme maskine.

Men det er altså stadig i testversionen.

Du kan læse mere om det her: God nyhed til dem, der vil gå med livrem og seler: Du kan bruge to antivirusprogrammer samtidig

Du kan selv klikke forbi AV-Comparatives webside, hvor du på en interaktiv grafik kan vælge forskellige parametre for, hvordan de forskellige programmer skal sammenlignes med hinanden.

Du kan finde alle testresultaterne her (PDF).

Læs også:
Ny stortest af antivirus-programmer: Så meget kraft trækker dit sikkerhedsprogram ud af maskinen

Stortest af antivirusprogrammer: Microsofts sikkerhedsprogram havner helt i bunden

Ramt af ransomware: Den dag hackere krypterede 8.000 dokumenter på Aage Krogsdams computer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere