Kilde: AV-Comparatives.

Ny stortest af antivirus-programmer: Så meget kraft trækker dit sikkerhedsprogram ud af maskinen

Hvor meget saft og kraft trækker dit antivirusprogram ud af din computer? Det kan du få svar på i denne hastighedstest af 19 antivirusprogrammer.

Trækker antivirusprogrammet kraften ud af din maskine?

Det spørgsmål har den uafhængige test-organisation AV-Comparatives, der har gjort det til sit speciale at teste antivirusprogrammer, forsøgt at finde et svar på gennem at teste 19 forskellige programmer direkte mod hinanden.

Vær opmærksom på at testen kun handler om hastighed og altså ikke om programmerne fanger malware og andet ondsindet kode.

Men du kan sammenligne hastighedsresultaterne med evnen til at fange virus i denne test: Stortest af antivirusprogrammer: Microsofts sikkerhedsprogram havner helt i bunden

De 19 antivirusprogrammer sendes igennem en række forhindringer, som filkopiering og arkivering, der skal blotlægge hvilket, der trækker mindst/mest maskinkraft ud af din computer.

Til at benchmarke programmerne anvender AV-Comparatives testprogrammet PC Mark 8 Work Benchmark.

Læs også: Her er Danmarks bedste software-testere i 2016

Almindelig pc
På hardware-siden er der anvendt en Lenovo ThinkPad E560, Intel Core i5-6200, otte gigabyte ram og med SSD-disk.

Hastighedstestene blev foretaget på en ren Window 7 Pro-installation med SP1 64-bit. Alle de testede programmer har været opsat med standardindstillingerne.

Herunder kan du se de programmer, der har deltaget i testen.

Listen er ikke komplet, men den giver en solid tilkendegivelse om, hvordan det står til med hastighed versus antivirus.

Fem testområder plus Benchmark
AV-Comparatives tester hastighederne ud fra organisationens egne kriterier, som omhandler disse fem områder:

- Filkopiering.
- Arkivering/sletning.
- Opstart af programmer.
- Installation/afinstallation.
- Download af filer.

AV-Comparatives har på denne måde opstillet en række test-cases, der skal forsøge at kopiere dagligdags brug af computeren.

Disse kobles sammen med Benchmark-testen for at give en samlet vurdering (system impact score) af farten.

De programmer med den mindste værdi på grafikken herunder, placerer sig bedst, fordi de belaster styresystemet mindst. Hvis du kun vil se resultaterne af de fem testområder, kan du klikke på grafikken til højre.

Du kan også læse hele testen her (PDF).

Resultatet viser, at det går stærkt.

17 programmer klarede sig godt eller meget godt i testen, hvilket må siges, at være et fornuftigt resultat for både antivirus-producenterne og brugerne af deres produkter.

Der kræves selvfølgelig systemressourcer, præcis som i forbindelse med en hvilken som helst anden applikation, men det er langt fra kritisk.

Omvendt er der i bunden af målingen et par programmer, der trækker din arbejdsmaskine i nedadgående retning.

Du kan sammenligne resultaterne med en lignende test fra november sidste år.

Læs også:
Stortest af antivirusprogrammer: Microsofts sikkerhedsprogram havner helt i bunden

Antivirus-producent: Vi sælger din surf-historik til reklamefirmaer

Retten til dit privatliv er et spil uden regler - og du har intet at skulle have sagt

Sikkerhedsfolk indrømmer: Vi udviklede malware for at ramme konkurrenterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.