Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

Fire sikkerhedsprodukter gør rent bord i stor antivirustest

Fire antivirusprodukter gør rent bord i kampen mod ondsindet kode. Her kan du se, hvordan 19 forskellige programmer klarer sig i forhold til hinanden, når de udsættes for de nyeste trusler i et testlaboratorium.

Antivirusproducenterne klarer sig ganske udemærket, når de måles i laboratoriet.

Hele fire leverandører af sikkerhedsprodukter har således gjort rent bord i denne måneds statustest fra testhuset AV-Comparatives, der er en uafhængig organisation, som ser sikkerhedsprodukterne efter i sømmene.

Læs også: Morten Mogensens firma blev forsøgt svindlet, men snød selv svindleren: "Vi tager det som en oplevelse"

Hver måned sendes de nyeste trusler og problemkoder gennem testprogrammerne for at se, om producenterne følger med i udviklingen, hvilket er nødvendigt fordi, der kommer nye trusler i hobetal.

AV-Comparatives kalder konceptet for real-world protection test, altså en testform, der skal simulere sikkerhedsudfordringerne ved det daglige bruge af computeren.

Denne gang er der sendt 350 nye malware-koder gennem testprogrammerne, der afvikles på en Windows 7 Home Premium 64-bit-maskine med service pack 1 og opdaterede tredjepartprogrammer som Adobe Flash, Reader og Java.

Det er ikke alle sikkerhedsproducenter, der ønsker eller kan være med i testen, så det er ikke en komplet test.

Der er dog 19 leverandører med, og de testes hver måned, hvilket giver en kontinuerlig oversigt over hvilke programmer, som klarer sig godt.

Fokus i denne test har været på detektionsrate, altså, hvor mange procent af de ondsindede koder programmerne kan opdage og behandle.

Læs også: Ramt af ransomware: Den dag hackere krypterede 8.000 dokumenter på Aage Krogsdams computer

Fire vindere

Denne gang har hele fire programmer gjort rent bord, to endda helt uden falske positiver. Der er altså ikke blæst alarm uden grund.

Trend Micro og F-Secure har fundet alle truslerne, men har dog haft henholdsvis syv og 15 falske positiver.

Microsoft har kæmpet sig lidt op ad rangstigen igen efter flere resultater i den helt tunge ende.

Læs også: Stortest af antivirusprogrammer: Microsofts sikkerhedsprogram havner helt i bunden

Redmond-giganten har i øvrigt åbnet en dør på klem for at give lidt støtte til Windows Defender.

I den seneste testversion af Windows (Windows 10 Build 14352) er der nemlig dukket en ny funktion op, som giver brugeren mulighed for både at anvende Windows Defender samt et tredjeparts-sikkerhedsprogram aktivt på den samme maskine.

Men det er altså stadig i testversionen. Du kan læse mere om det her: God nyhed til dem, der vil gå med livrem og seler: Du kan bruge to antivirusprogrammer samtidig

Du kan selv klikke forbi AV-Comparatives webside (PDF), hvor du på en interaktiv grafik kan vælge forskellige parametre for, hvordan de forskellige programmer skal sammenlignes med hinanden.

Læs også:
Morten Mogensens firma blev forsøgt svindlet, men snød selv svindleren: "Vi tager det som en oplevelse"

Ramt af ransomware: Den dag hackere krypterede 8.000 dokumenter på Aage Krogsdams computer

Vil du betale ransomware-løsepenge? Her er svaret fra danske it-folk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere