Artikel top billede

Fire sikkerhedsprodukter gør rent bord i stor antivirustest

Fire antivirusprodukter gør rent bord i kampen mod ondsindet kode. Her kan du se, hvordan 19 forskellige programmer klarer sig i forhold til hinanden, når de udsættes for de nyeste trusler i et testlaboratorium.

Antivirusproducenterne klarer sig ganske udemærket, når de måles i laboratoriet.

Hele fire leverandører af sikkerhedsprodukter har således gjort rent bord i denne måneds statustest fra testhuset AV-Comparatives, der er en uafhængig organisation, som ser sikkerhedsprodukterne efter i sømmene.

Læs også: Morten Mogensens firma blev forsøgt svindlet, men snød selv svindleren: "Vi tager det som en oplevelse"

Hver måned sendes de nyeste trusler og problemkoder gennem testprogrammerne for at se, om producenterne følger med i udviklingen, hvilket er nødvendigt fordi, der kommer nye trusler i hobetal.

AV-Comparatives kalder konceptet for real-world protection test, altså en testform, der skal simulere sikkerhedsudfordringerne ved det daglige bruge af computeren.

Denne gang er der sendt 350 nye malware-koder gennem testprogrammerne, der afvikles på en Windows 7 Home Premium 64-bit-maskine med service pack 1 og opdaterede tredjepartprogrammer som Adobe Flash, Reader og Java.

Det er ikke alle sikkerhedsproducenter, der ønsker eller kan være med i testen, så det er ikke en komplet test.

Der er dog 19 leverandører med, og de testes hver måned, hvilket giver en kontinuerlig oversigt over hvilke programmer, som klarer sig godt.

Fokus i denne test har været på detektionsrate, altså, hvor mange procent af de ondsindede koder programmerne kan opdage og behandle.

Læs også: Ramt af ransomware: Den dag hackere krypterede 8.000 dokumenter på Aage Krogsdams computer

Fire vindere

Denne gang har hele fire programmer gjort rent bord, to endda helt uden falske positiver. Der er altså ikke blæst alarm uden grund.

Trend Micro og F-Secure har fundet alle truslerne, men har dog haft henholdsvis syv og 15 falske positiver.

Microsoft har kæmpet sig lidt op ad rangstigen igen efter flere resultater i den helt tunge ende.

Læs også: Stortest af antivirusprogrammer: Microsofts sikkerhedsprogram havner helt i bunden

Redmond-giganten har i øvrigt åbnet en dør på klem for at give lidt støtte til Windows Defender.

I den seneste testversion af Windows (Windows 10 Build 14352) er der nemlig dukket en ny funktion op, som giver brugeren mulighed for både at anvende Windows Defender samt et tredjeparts-sikkerhedsprogram aktivt på den samme maskine.

Men det er altså stadig i testversionen. Du kan læse mere om det her: God nyhed til dem, der vil gå med livrem og seler: Du kan bruge to antivirusprogrammer samtidig

Du kan selv klikke forbi AV-Comparatives webside (PDF), hvor du på en interaktiv grafik kan vælge forskellige parametre for, hvordan de forskellige programmer skal sammenlignes med hinanden.

Læs også:
Morten Mogensens firma blev forsøgt svindlet, men snød selv svindleren: "Vi tager det som en oplevelse"

Ramt af ransomware: Den dag hackere krypterede 8.000 dokumenter på Aage Krogsdams computer

Vil du betale ransomware-løsepenge? Her er svaret fra danske it-folk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere