Artikel top billede

Fire sikkerhedsprodukter gør rent bord i stor antivirustest

Fire antivirusprodukter gør rent bord i kampen mod ondsindet kode. Her kan du se, hvordan 19 forskellige programmer klarer sig i forhold til hinanden, når de udsættes for de nyeste trusler i et testlaboratorium.

Antivirusproducenterne klarer sig ganske udemærket, når de måles i laboratoriet.

Hele fire leverandører af sikkerhedsprodukter har således gjort rent bord i denne måneds statustest fra testhuset AV-Comparatives, der er en uafhængig organisation, som ser sikkerhedsprodukterne efter i sømmene.

Læs også: Morten Mogensens firma blev forsøgt svindlet, men snød selv svindleren: "Vi tager det som en oplevelse"

Hver måned sendes de nyeste trusler og problemkoder gennem testprogrammerne for at se, om producenterne følger med i udviklingen, hvilket er nødvendigt fordi, der kommer nye trusler i hobetal.

AV-Comparatives kalder konceptet for real-world protection test, altså en testform, der skal simulere sikkerhedsudfordringerne ved det daglige bruge af computeren.

Denne gang er der sendt 350 nye malware-koder gennem testprogrammerne, der afvikles på en Windows 7 Home Premium 64-bit-maskine med service pack 1 og opdaterede tredjepartprogrammer som Adobe Flash, Reader og Java.

Det er ikke alle sikkerhedsproducenter, der ønsker eller kan være med i testen, så det er ikke en komplet test.

Der er dog 19 leverandører med, og de testes hver måned, hvilket giver en kontinuerlig oversigt over hvilke programmer, som klarer sig godt.

Fokus i denne test har været på detektionsrate, altså, hvor mange procent af de ondsindede koder programmerne kan opdage og behandle.

Læs også: Ramt af ransomware: Den dag hackere krypterede 8.000 dokumenter på Aage Krogsdams computer

Fire vindere

Denne gang har hele fire programmer gjort rent bord, to endda helt uden falske positiver. Der er altså ikke blæst alarm uden grund.

Trend Micro og F-Secure har fundet alle truslerne, men har dog haft henholdsvis syv og 15 falske positiver.

Microsoft har kæmpet sig lidt op ad rangstigen igen efter flere resultater i den helt tunge ende.

Læs også: Stortest af antivirusprogrammer: Microsofts sikkerhedsprogram havner helt i bunden

Redmond-giganten har i øvrigt åbnet en dør på klem for at give lidt støtte til Windows Defender.

I den seneste testversion af Windows (Windows 10 Build 14352) er der nemlig dukket en ny funktion op, som giver brugeren mulighed for både at anvende Windows Defender samt et tredjeparts-sikkerhedsprogram aktivt på den samme maskine.

Men det er altså stadig i testversionen. Du kan læse mere om det her: God nyhed til dem, der vil gå med livrem og seler: Du kan bruge to antivirusprogrammer samtidig

Du kan selv klikke forbi AV-Comparatives webside (PDF), hvor du på en interaktiv grafik kan vælge forskellige parametre for, hvordan de forskellige programmer skal sammenlignes med hinanden.

Læs også:
Morten Mogensens firma blev forsøgt svindlet, men snød selv svindleren: "Vi tager det som en oplevelse"

Ramt af ransomware: Den dag hackere krypterede 8.000 dokumenter på Aage Krogsdams computer

Vil du betale ransomware-løsepenge? Her er svaret fra danske it-folk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere