Artikel top billede

Foto: Lotus Head.

Fyrede HP-folk anlægger sag med alvorlig anklage: HP fyrer systematisk alle over 40

HP-selskaberne har fået en sag på halsen fra fire tidligere medarbejdere. De forhenværende HP-ansatte hævder, at de blev fyret på grund af virksomhedernes fokusering på kun at hyre folk under 40.

Fire tidligere HP-ansatte har anlagt en diskriminationssag mod deres tidligere arbejdsgiver, som de anklager for at aldersdiskriminere ved udelukkende at fyre ældre medarbejdere.

De fire HP-folk blev fyret tilbage 2012, hvorefter selskabet har fyret flere tusinde folk. I 2015 blev selskabet så splittet op i to selskaber med navnene HP Inc. og Hewlett Packard Enterprise.

Det kan du læse mere om her: HP lukket i tre dage: Nu er selskabet reelt splittet op

I den aktuelle diskriminationssag hævder de fire tidligere HP-ansatte, at deres fyring var et led i en decideret udrensning blandt ældre medarbejdere for at sænke gennemsnitsalderen i selskabet.

Det skriver Mercury News.

Hyrer folk under 40

Anklagerne kommer efter, at HP i 2012 annoncerede, at der skulle afskediges 27.000 folk, hvorefter det antal voksede til mere end 80.000 frem mod i dag.

"For at gøre selskabet yngre har HP bevidst diskrimineret sine ældre medarbejdere ved målrettet at afskedige dem. Derefter har der været en systematisk udskiftning med yngre medarbejdere," lyder det ifølge Mercury News fra de fire tidligere HP-folk, som fortsætter:

"HP har ansat et uforholdsmæssigt stort antal af nye medarbejdere under 40 for at erstatte medarbejdere på 40 eller over, som så er blevet afskediget."

Alderen på de fire tidligere HP-medarbejdere er henholdsvis 52, 54, 62 og 63.

De hævder, at HP's HR-afdeling i 2013 udsendte skriftlige guidelines om, at 75 procent af alle nye medarbejdere skulle ansættes lige fra skolebænken eller være i en tidlig fase af deres karriere.

HP: Alderen spiller ingen rolle
It-giganten i det ene af de nye selskaber tager til genmæle i en officiel udtalelse:

"Hewlett Packard Enterprise har en længerevarende tradition efterlevelse af principperne i lige medarbejdermuligheder, hvor ens alder ikke er nogen undtagelse."

"Beslutningen om at reducere er altid vanskelig, men vi er overbeviste om, at vores beslutninger er baseret på berettigede faktorer, som ikke har noget med alder at gøre."

HP Inc. er endnu ikke kommet med en officiel udtalelse hverken til offentligheden eller til Mercury News.

Udtalelser fra den tidligere CEO for det fælles HP, Meg Whitman, bliver derimod brugt i bevisførelsen af de fire tidligere medarbejdere. Især har de hæftet sig ved en udtalelse fra et møde i 2013, hvor Meg Whitman sagde:

"Vi bliver nødt til at vende tilbage til en medarbejder-pyramide, som virkelig ligner en trekant, hvor vi har en masse folk tidligt i deres karriere, der giver en masse viden, som du kan uddanne, til at bevæge sig op i organisationen, og så falder folk ud på grund af deres performance eller noget andet."

Også Google har mødt lignende søgsmål om aldersdiskriminering i en sag, der i skrivende stund stadig bliver undersøgt.

Det kan du læse mere om her:
Google trækkes i retten af ældre programmør: "Google vil kun hyre unge"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere