Artikel top billede

Derfor vil Nets ikke oplyse navnet på onlinebutikken bag 15.000 danske kreditkort-spærringer

Nets vil ikke fortælle offentligheden, hvilken udenlandsk netbutik, som er blevet kompromitteret i et datalæk, der betyder 15.000 danske kreditkort-spærringer. Her er Nets' forklaring.

Nets har tirsdag meddelt de danske kreditkort-ejere, at der er blevet spærret 15.000 kreditkort på grund af mistanke om svindel i en udenlandske netbutik.

Det kan du læse mere om her: Nets advarer: 15.000 danske kreditkort skal udskiftes efter datalæk i online-biks

Computerworld har ringet Nets op for at høre, hvorfor kreditkorthåndterings-selskabet ikke fortæller, hvad den ramte onlinebutik hedder for på den måde at indkredse, hvem der er i farezonen for at få spærret sit kort.

For hvis Nets nu oplyste navnet på butikken, kunne mange danskere ånde lettet op.

Hvad hedder online-butikken?

Ulrik Marschall, presserådgiver hos Nets, hvor længe har efterforskningen været i gang angående de nu spærrede kort?

"Vi kan ikke kommentere på den konkrete sag, men vi har kunnet konstatere et misbrug, der alle har det fælles træk, at kortene har været forbi den samme netbutik, som derfor er under mistanke for at være part i en sag om datalæk."

"Da det er en udenlandsk butik, er der andre parter, der står for efterforskningen."

Hvor sikre er I egentlig på, at kreditkortene skal udskiftes på grund af et datalæk i en udenlandsk netbutik?

"Vi har en konkret mistanke, og det er årsagen til, at vi nu præventivt spærrer kort."

Hvorfor vil Nets ikke fortælle, hvilken butik der er under mistanke for datalæk?

"Netop fordi onlinebutikken (kun, red.) er under mistanke. Her er det Nets' opgave at sørge for at få stoppet misbruget i at brede sig."

Er det et havecenter i Belgien?

Hvorfor kan danske kreditkort-ejere ikke få at vide, hvilket marked som er under mistanke, for nu er det jo millioner af danskere, som muligvis er bekymrede. Hvis I nu fortalte, at det eksempelvis drejede sig om et havemøbel-center i Belgien, kunne mange vel ånde lettet op?

"Som kortholder skal man ikke bekymre sig om at handle på nettet, det skal man trygt kunne gøre. Vi ved ikke, hvornår kompromittering er sket, så mange kunne også bekymre sig unødigt, hvis de havde været forbi netbutikken eller handlet inden for et specielt område for et års tid siden."

Har du et budskab til de mange bekymrede danskere, som frygter, at deres kort har været med i et større datalæk?

"Ja, man skal blive ved med at bruge sit kort, som man plejer. Bankerne skal nok oplyse de berørte korthavere, ligesom bankerne dækker eventuelle tab, som man som korthaver måske har lidt."

Stadig er det vel ikke særlig behageligt at stå nede i supermarkedet og få spærret sit kort, indtil man får besked fra sin bank om, at ens kort er spærret?

"Det er selvfølgelig meget beklageligt, hvis den situation skulle opstå. Derfor er bankerne også i fuld gang med at orientere de pågældende kortholdere, så hurtigt de kan."

Læs også:

Fem luskede phishing-kneb: Disse svindelnumre hopper vi på igen og igen

Underskud hvert eneste år: Nets har tabt 377 millioner kroner på NemID




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere