"Vi er koblet op med hinanden og til hinanden som aldrig før - hop med på toget nu, inden det kommer mere op i fart"

Klumme: "Alt for mange har fortsat foden på bremsen og kan, vil eller ønsker ikke at erkende, at deres forretningsplatform har afgørende brug for ny kapital i form af avanceret kundeindsigt."

Nogle mener toget har forladt perronen og for alvor er ved at komme op i fart, andre at der først nu er blæst til afgang.

Hvorom alting er, er 2017 året, hvor erhvervsledere og politikere skal gøre op med sig selv, om de vil sikre Danmark en plads blandt de bedste til at udnytte den teknologiske udvikling - eller om de vil acceptere at blive efterladt tilbage og marginaliseret på perronen.

Det er den erkendelsesproces, der er den største teknologiske udfordring i 2017.

Alt for mange har fortsat foden på bremsen og kan, vil eller ønsker ikke at erkende, at deres forretningsplatform har afgørende brug for ny kapital i form af avanceret kundeindsigt. 

Som forbrugere er vi blevet forkælede. Vi forventer, at vores leverandører af alt fra rejser til fødevarer forstår os, kender os og møder os på vores betingelser. 

I tillæg forventer vi, at de interagerer med os på en nem måde. Gør du det ikke nemt, er du hurtigt glemt.

Som travle forbrugere orker vi ikke at skulle udfylde skemaer med informationer fra fødsel til død bare for at bestille en pizza.

Vi forventer at blive betragtet som individualister. I praksis er vi nede og tale om segmenter på én person - og segmenterne er for at gøre det hele ondt værre ekstremt omskiftelige og illoyale.

Teknologisk har vi som forbrugere aldrig haft så mange muligheder for at handle og agere som i dag.

Vi er koblet op med hinanden og til hinanden som aldrig før. Vi søger informationer og får informationer alle steder fra.

Påvirkningerne er næsten uendelige, og de teknologiske fremskridt flytter hele tiden grænserne.

Erkendelsen er, at intet er hvad det har været - og ej heller bliver det igen. Så hop med på toget nu, og find en god plads foran i vognen, inden det er kommet mere op i fart.


mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.