Artikel top billede

Gaardboe: Jeg skulle bare ud af Columbus IT

Interview: Columbus-stifter Michael Gaardboe skulle bare ud af selskabet, fortæller han. Se her hvorfor.

Columbus-stifter Michael Gaardboe ville ud af Columbus IT Partner på den ene eller den anden måde.

Det fortæller han til Computerworld, efter han netop har solgt sin ejerandel på 14 procent af selskabet til finansmand og storaktionær Ib Kunøe til 2,5 kroner per aktie.

Det skete i kølvandet på en ophedet proces, hvor Gaardboe først til Ib Kunøes store overraskelse fik bragt kapitalfonden EG Holding på banen med et købstilbud på hele Columbus IT Partner til 3,1 kroner per aktie.

"Jeg ville selvfølgelig helst have solgt til den gode pris til Nordic Capital og mener stadig, at det ville have været den rigtige transaktion for både medarbejdere og kunder," siger Michael Gaardboe.

Nixen bixen fra Ib Kunøe

Ib Kunøe afviste imidlertid blankt at sælge til EG Holding, der dernæst trak tilbuddet tilbage. Og efter en del tumlen frem og tilbage med Michael Gaardboe har han nu købt dennes ejerandel af selskabet.

"Salget til Ib Kunøe er et kompromis for mit vedkommende. Det værste scenarie ville have været, hvis jeg skulle have været nødt til at sælge på mine aktier på aktiemarkedet. Aktien er ikke særlig likvid, så det ville presse prisen over lang tid, og det ville genere andre aktionærer," siger Michael Gaardboe.

Grunden til, at han vil ud af det selskab, som han selv grundlagde, er hans nye selskab, AlfaPeople.

Hertil kommer, at Columbus IT Partner er i færd med en større aktieemission, der ville betyde, at Michael Gaardboe skulle smide en del penge på bordet for at beholde sin nuværende ejerandel.

"Jeg er 110 procent på AlfaPeople nu. Og så stod jeg for at skulle vælge, om jeg skulle tegne med for at beholde mine værdier eller om jeg skulle sælge. Og her var det klart for mig, at jeg skulle sælge på den ene eller den anden måde," siger han.

Han har tidligere - for nogle måneder siden - været i dialog med Kunøe om en mulig handel om ejerandelen. Dengang nåede de dog ikke til at forhandle en konkret pris, siger han.

Kedeligt forløb

Michael Gaardboe betegner sin exit fra Columbus IT Partner som "kedeligt forløb," som han ikke er stolt af.

Det er han til gengæld af de resultater, som selskabet har opnået.

"Jeg vil gerne have, at folk husker mig som den, der etablerede Columbus med 200.000 kroner i kassekredit og fire medarbejdere og afleverede det på børsen. Vi nåede en milliard under min ledelse og i mine tre år som direktør outperfomerede vi konkurrenterne. Så jeg er stolt at det, jeg har bedrevet som it-mand i Columbus. Men jeg er ked af forløbet som aktionær," siger han.

Michael Gaardboe stoppede som koncerndirektør i Columbus IT Partner i 2008. Siden har han haft en mere passiv rolle som investor i selskabet.

"Jeg har da i hvert fald lært, at jeg er god til drift af et it-selskab, mens jeg åbenbart er mindre god til at være spekulant."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.