Artikel top billede

RIM's Blackberry-problemer fortsætter - nu i Indien

Blackberry-producenten RIM er nu også under pres fra de indiske myndigheder.

Tidligere på ugen kom det frem, at producenten bag BlackBerry-telefonerne, Research In Motion (RIM), har valgt at bøje sig for pres fra Saudi-Arabien og nu vil opstille en server i landet efter trusler om lukning af selskabets tjenester.

Sagen er opstået, fordi data fra BlackBerry-mobilerne bliver sendt krypteret til servere i Nordamerika, og dermed har myndighederne i det enkelte land ikke adgang til de data, som sendes i netværket.

Men knap har RIM fået taget hånd om problemerne i Saudi-Arabien, før et andet land, Indien, står klar med et nyt pres.

Frygter for landets sikkerhed

Indien truer ifølge nyhedsbureauet Reuters med midlertidigt at lukke ned for BlackBerry-telefonerne i landet, hvis selskabet bag ikke ikke tager om de nationale sikkerhedsbekymringer, der er.

Her til morgen skal repræsentanter fra den indiske regering og teleoperatører forsøge at nå til enighed, skriver Reuters.

En repræsentant fra regeringen skal have udtalt, at man vil bede mobiloperatørerne spærre for beskeder og e-mails sendt via BlackBerry-enheder, hvis der ikke findes en løsning.

Baggrunden for det indiske press på RIM er, at man frygter, at den krypterede kommunikation kan misbruges til militante aktiviteter.

Da sagen om BlackBerry-telefonerne i Saudi-Arabien begyndte for nogle uger siden, afviste RIM i første omgang at føje kravene om at give adgang til BlackBerry-telefonernes krypterede data, der bliver sendt til servere i Nordamerika.

Senere valgte man altså alligevel at indgå en aftale med oliestaten.

Til trods for at sagen har præget business- og it-medierne hen over sommeren, er der ingen information at finde om de aktuelle begivenheder på BlackBerry-selskabets hjemmeside.

Flere køber BlackBerry

I analysehusets IDC's seneste tal for mobilmarkedets udvikling i første kvartal var det specielt BlackBerry-telefonerne, der klarede sig godt.

Nokia er fortsat førende på verdensmarkedet og solgte 108 millioner mobiltelefoner i første kvartal. Samsung sidder på andenpladsen med 64 millioner solgte mobiltelefoner efterfulgt af LG Electronics, der solgte 27 millioner, samt RIM og Sony Ericsson, der solgte henholdsvis 10,6 og 10,5 millioner mobiltelefoner.

RIM kom ifølge IDC med i top fem for første gang og erstatter således Motorola, som solgte 8,5 millioner enheder.

IBC påpeger, at RIM er den eneste af de fem største mobilproducenter, der udelukkende sælger smartphones, hvilket gør, at denne virksomhed har den højeste gennemsnitlige salgspris blandt disse leverandører.

I første kvartal var virksomhedens mobiler BlackBerry Curve 8520 og Bold 9700 populære i mange lande.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere